Hvad er tre typer af citrusfrugter?

May 5

Hvad er tre typer af citrusfrugter?

Citrusfrugter kommer fra spiny stedsegrønne buske eller træer indfødte til Asien. Disse sure frugter er værdsat for deres ernæringsmæssige værdi, da de er rige på vitamin C. fælles citrus frugter omfatter appelsiner, grapefrugter, citroner og limefrugter. Folk har spist citrus frugter i tusinder af år, og de blev introduceret til Nordamerika af portugisiske og spanske opdagelsesrejsende. Nogle citrus planter producerer duftende blomster anvendes til parfume.

Ernæringsmæssige egenskaber

Populære citrusfrugter som appelsiner og grapefrugter har fordele for sundhed. De er en god kilde til C-vitamin, som kroppen bruger til at danne kollagen og komplet metaboliske reaktioner. Uden den nødvendige mængde af vitamin C udvikler mennesker skørbug, en C-vitaminmangel, hvilket resulterer i en manglende stærk bindevæv i kroppen. Træthed og blå mærker er symptomerne på skørbug. Citrusfrugter indeholder også folinsyre, som er afgørende for blodlegemer dannelse og forebyggelse af leversygdom. Folinsyre er især vigtigt for gravide kvinder til at forhindre neurale defekter som rygmarvsbrok i udviklingslandene baby. Andre ernæringsmæssige fordele af citrusfrugter omfatter carotenoider ligesom lycopen, der er forbundet med nedsat risiko for hjerteanfald og antioxidant handling.

Appelsiner

De to vigtigste sorter af appelsiner er navler og Valencias. Navle appelsiner har en karakteristisk "knap" overfor stilken. De er tilgængelige fra efteråret gennem foråret, men højsæson for navle appelsiner er vintermånederne i januar, februar og marts. Navle appelsiner er ideelle til spise, fordi de er nemme at skrælle, kommer fra hinanden i segmenter let og ikke indeholder frø. Valencia appelsiner eller sommer appelsiner er i højsæsonen i maj, juni og juli. Disse små og mellemstore appelsiner har få frø og tynd hud. Valencia appelsiner er populære som juice appelsiner.

Grapefrugt

Grapefrugt menes at være opstået som en utilsigtet hybrid af orange og dunke. Frugtkødet kan være gul, pink eller rød og saftigt med en sur smag. Der findes flere sorter af grapefrugt, herunder Redblush, som dyrkes almindeligt i Florida. Grapefrugt betragtes som en morgenmad fødevarer og er ofte serveres kølet og skæres i halve med sektioner løsnes med en specialiseret buede grapefrugt kniv. Grapefrugtjuice er også populære.

Citroner

Citroner er en populær frugt med en tiltalende gul farve og karakteristiske aroma og smag. Citron har været kendt i tusinder af år i Italien, Irak og Egypten. Citroner blev introduceret til Nordamerika når Christopher Columbus bragte citron frø til Hispaniola i 1493, og blev dyrket i Californien, der begynder i 1700-tallet. Citroner dyrkes i dag, også i Florida og Arizona i USA. Citroner er meget udbredt i opskrifter på kylling, fisk og desserter og er populær som en garniture til fisk og andre retter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com