Undersøiske blomsterplanter vand

May 5

Gartnere velsignet med et naturligt vandhul eller menneskeskabte ornamentale vandhaven kan vokse vandplanter. Blomstrende planter kan dyrkes i mudderet i bunden af en ferskvands Dam eller i nedsænket gryder, der hviler på pond's bunden. Plante jordstængler af disse planter i en tung ler eller lerjord jord, der mangler organisk materiale. Undgå pottemuld mix, da de er høje i organisk materiale og andre partikler, der vil flyde væk når undersøiske.

Åkande

Åkander (Nymphaea spp.) tilbyder et bredt udvalg af typer, fra dem, der aldrig skal vokse i koldt vand (tropicals) til dem, der kan overvintre udendørs i koldt vand, der ikke fryser til is (hårdføre liljer). Mange sorter findes, giver mulighed for gartnere at plante jordstængler i mudderet og producere en bred vifte af blomst farver samt udbredelsen af grøn til mottle Bourgogne og grønne lily pad blade. Nogle åkander åbne kun i løbet af dagen, mens andre natten, tiltrækker forskellige typer af bestøvere. Eksempler på sorter af tropiske åkander er "Efterglød," "Leopardess" og "Blå skønhed." Hårdføre åkande kultivarer omfatter "James Brydon," "Texas Dawn" og "Perry's Pink."

Lotus

Der er to arter af lotus: den hellige lotus (Nelumbo nucifera) og den amerikanske lotus (Nelumbo lutea). Begge er elskere af varmt vand og producere store cirkulære grøn til blå-grønne blade holdt over vandet som plader på en pind. Fra de undersøiske jordstængler stængler anledning høje blomst med store magnolia blomst-lignende blomster med en flad, konisk frø-hoved. Afhængig af art eller sort, lotus blomster varierer i farve fra hvid og bleg gul til lokkende nuancer af pink, fuchsia, abrikos og lavendel. Navnene på nogle sorter af lotus omfatter "Mrs Perry D. Slocum" og "Rosea Plena."

Pond Lily

I damme med dybt vand, for dybt endnu for åkander til effektivt vokse, Dam liljer (Nuphar spp.) er ofte vokset. Den blade ligner lilje puder, men blomsterne er små og skålformet, altid en nuance af lyse gule og holdt over vandoverfladen. Den amerikanske pond lily (Nuphar lutea) er også kaldet ko lily eller spatterdock.

Vand fad

Vand pladerne (Victoria spp.) er også omtales som gigantiske åkander da deres blade er massiv og kræver meget store puljer af vand for at vokse og trives. Disse indfødte af tropiske Amazonas er kortlivede flerårige planter med enorme flydende blade og store, volleyball mellemstore hvide blomster, der åbner om aftenen. På grund af deres størrelse og behov for varmt vand, er de mest ofte dyrkes kun på botaniske haver eller vand haven entusiaster, der har investeret tid og ressourcer.

Marginale planter

Marginale planter er dem, der vokser naturligt i vandkanten omkring pond's kyster. Selvom de jet deres blade og blomst godt over vandoverfladen, ligge deres kødfulde rødder neddykket i skidtet i ikke mere end 6 inches af vand. Eksempler på marginale blomsterplanter omfatter flag iris (Iris spp.), abe blomster (Mimulus spp.), ænder kartofler/pilespidser (Sagittaria spp.) og blomstrende rush (Butomus umbellatus).


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com