Hvordan man beskære tomatplanter for at øge frugtproduktion

May 8

Tomatplanter er en favorit afgrøde for hjem gartnere. Der er tre hovedtyper af tomatplanter; praecise, semideterminate og ubestemt. Mindre beskæring er påkrævet for tomatplanter, der dyrkes i wire bur, men nogle skud skal fjernes for at give tilstrækkelig lys og luftbevægelse. Sorter af tomatplanter, der modnes i mindre end 70 dage kræver normalt ikke beskæring.

Instruktioner

•IDENTIFY hvilken type tomatplante du har, da dette vil afgøre, hvordan anlægget vil blive beskåret. Ubestemt typer vokse fra 5 til 8 fod høj. De har en frugt-klynge på stænglen, som vokser mellem hvert tredje blad. Praecise tomater vokse fra 1½ til 5 fod høj, med frugt klyngen mellem hvert blad. Semideterminate planter er i mellem, og normalt vokse 3 til 5 fod høje.

•Plan at beskære tidligt om morgenen. Brug en ren havearbejde kniv, når beskæring.

•Break off suckers (disse er, hvad vil blive en stilk), før de er 3 inches længe for ubestemt tomater, eller når suckers er mellem 2 til 4 inches lang til praecise. Under forudsætning af den ubestemte er at være trellised, orlov, tre stammer på hver plante, når de er fordelt 3 fødder fra hinanden, to stilke på hver plante, hvis afstanden er 2 fødder fra hinanden eller en stilk på en plante, når fordelt 12 inches fra hinanden.

•Pinch off laterale suckers, der vokser i hjørnerne af hvert blad på en to-stammede plante. Gøre, når de først vises. Fjern alle, men den direkte under den første blomstring klynge.

Tips & advarsler

  • Altid sanitize dine haveredskaber for at undgå spredning af sygdom.
  • Hvis du beskære efter suckers er de vokse til mere end 4 inches lang, kan det forringe anlæggets størrelse.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com