Grøntsager, der elsker lerjord

May 11

Grøntsager, der elsker lerjord

De fleste haven grøntsager foretrækker veldrænet lerede jord med en neutral pH. I mange dele af Nordamerika, især i Appalacherne og andre bakkede områder, kan det være svært at finde med god dræning. Lerjord producere hæmmet vækst og fremme svampesygdomme som root rot. Ændring af din jord med tilsætningsstoffer eller vælge grøntsager, der vokser godt i denne type af jord øge dine chancer for en sund, produktive have.

Kartofler

Ifølge den engelske havearbejde hjemmeside er kartofler en traditionel afgrøde for at bryde op lerjord. Disse planter vokser i en bred vifte af jord, selv om de foretrækker haver højt indhold af organisk materiale med en relativt sure pH-værdi. Tilføjelse af kompost eller andet organisk materiale forbedrer kartoffel udbytte og aske eller tørv falder pH, siden basisk jordbund føre til kartoffel skurv sygdom. Kartofler reducerer komprimering i ler-jord haven, at gøre miljøet venligere for andre grøntsager. Undgå tidlige sorter, som lerjord blive koldere i foråret end andre jordtyper.

Ærter

Disse planter vokser godt i næsten enhver jord fra ler til sand, så længe de har tilstrækkelig dræning. De foretrækker let syrlig til let basisk jordbund med en pH-værdi fra pH 6 til pH 7,5. Dog vil de vokse i jord med stærkere surhedsgrad eller alkalinitet. Undgå overwatering når voksende ærter på ler, da for meget vand tilskynder visnesyge og root rot sygdomme. Efter høst, skære planterne på jorden plan, der forlader rødderne i jorden for at tilføje kvælstof og organisk materiale til jorden. Dette forbedrer dræning og jord.

Kål

Kål og andre medlemmer af Brassica familien vokse godt i jorden lige fra ler til mudrede ler. De tåler mellemliggende niveauer af salt, som undertiden opbygger i lerjord, efter omfattende gødning brug. De vokser bedst i den kølige sæson. Som med kartofler, Vælg hvidkål og kål slægtninge, der vokser i slutningen af foråret og sommeren, som lerjord ofte er for koldt til tidlig plantning.

Overvejelser

Selv planter, der klarer sig godt i lerjord foretrækker god dræning og høj fertilitet. Ændring af din ler-baseret jord gør det venligere til ler-elskende haven grøntsager og forbedrer udbyttet. Tilføje organisk materiale, såsom kompost, staldgødning og tørv, giver din jord bedre ernæring og reducerer risikoen for vandet samle. Omfatte afklippet græs, døde haveplanter og økologisk gård affald i efteråret til kompost over vinteren. Undgå at tilføje sand, da resultatet faktisk komprimerer mere let og fast end ler alene.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com