Delene af en topnøgle

May 13

Delene af en topnøgle

Topnøgle er et vidunderligt nyttig værktøj til stramning og løsne møtrikker og bolte i alle størrelser. Sin brugervenlighed gør det et must-have i grundlæggende værktøj brystet.

Håndtag

Ene ende af håndtaget er ætset for at tilbyde en fast greb. Anden enden har en firkantet stik hovedet.

Socket

Soklen er åbent i begge ender. Den firkantede ende passer over stik hovedet på håndtaget. Den anden ende (normalt sekskantede) passer over en møtrik eller bolt. En skruenøgle kommer med en række forskellige stik størrelser.

Skralde

Ratchet mekanisme i håndtaget tillader håndtag at vende retning uden at flytte i stikket, så værktøjet ikke skal fjernes for at fortsætte stramme eller løsne. Et niveau på bagsiden af hovedet vender retningen af kraft.

Tilbehør

En udvidelse tilføjer længde fra hovedet for at give adgang til svære at nå steder. En adapter har to åbne ender og passer over hovedet, så håndtaget kan holde stik til en anden størrelse hoved. Breaker bar glider gennem håndtaget og gør det muligt for brugeren at udøve ekstra kraft på værktøjet. En universel fælles tilføjer en 90-graders bøjning for at støtte adgang til visse møtrikker og bolte.

Historie

Topnøgle blev patenteret i 1863.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com