Forskellen mellem Chillers & køletårne

October 1

Forskellen mellem Chillers & køletårne

Den vigtigste funktion af køleaggregater og køletårne er at fjerne varme fra en væske, som er typisk vand. Disse to systemer bruger forskellige metoder til at fjerne varme fra væsken og afviser varmen i miljøet. Det system, der anvendes afhænger af formål og temperatur på det vand, der forlader systemet og hvor koldt det skal være.

Chillers

Chillerne er svarende til klimaanlæg i, at de bruger køle for at køle. Den væsentligste forskel er, at chillers cool væsker, typisk vand, sammenlignet med et klimaanlæg, der afkøler luften. Væsken flytter ind i fordamperen varmeveksler hvor det møder kølemidlet. Varmen overføres derefter til en kondensator varmeveksler, som køler det yderligere ved hjælp af luft, vand eller køletårne. Den afkølede væske derefter genbruger tilbage i systemet.

Køletårne

Køletårne brug fordampning og varme overførsel egenskaber som den vigtigste kilde til køling. En væske er placeret i en fyld. En fan køres hen over det område, hvor fordampning sker. Varmen også overførsler fra det varme vand i luften. Varmen er fjernet af blæseren og varmen er afvist ud i miljøet.

Kølende egenskaber

Den væsentligste forskel mellem de to kølesystemer er forlader vandtemperaturen--temperaturen af vandet, som det efterlader systemet - to kan give. Chillers har evnen til at cool væsker til meget lavere temperaturer end køletårne. Køletårne arbejde godt for at få flydende temperatur så lav som 75 F. Hvis lavere temperaturer er nødvendige for brugen, kræves en chiller.

Bruger

Chiller anvendes i applikationer såsom plast sprøjtestøbning og endda klimaanlæg hvor store systemer er påkrævet. Køletårne er almindeligt anvendt i kraftværker. Let identificerede tårne af et kernekraftværk er en slags køling tårn. I nogle tilfælde findes de to systemer arbejder i tandem med en chiller systemet først køling væsken og Køletårn som en varme afvisning system.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com