ScaleY insekter på stueplanter

May 17

ScaleY insekter på stueplanter

Skjoldlus tager deres navn fra scaley dækslet på deres organer. Disse insekter, der lever af saften af planter, er en af de sværeste skadedyr til kontrol. Kvindelige skjoldlus kan lægge så mange som 1.000 æg, der i sidste ende klækkes i små insekter kaldet "crawlere," som inficere planter. Disse webcrawlere finde til sidst et område på en stueplante hvor de feed for hele deres liv.

Identifikation

Skjoldlus har brune eller tan shell-lignende belægninger bruges til at beskytte deres organer. Mens nogle skalaer har en halvkugleformet form, er andre mere oval eller flad. Skalaer fodring på sap af stueplanter kan forårsage planternes vækst at være fattige og forkrøblede. I svære tilfælde kan de medføre døden af en inficeret plante.

Typer

Skjoldlus falder i tre kategorier: pansrede skalaer, bløde skalaer og mealybugs. Pansrede skalaer, en af de mest destruktive typer af insekter, udskiller belægninger over deres krop. De kaldes pansrede skalaer, fordi de lever under disse belægninger, der ligner en plade rustning. Disse skalaer varierer i størrelse fra 1/16 tommer til 1/8 tommer lang, ifølge den University of Florida udvidelse hjemmeside. Selvom bløde skalaer udskiller også voksagtig belægninger, er disse ikke en vigtig del af deres organer. De varierer i størrelse, farve og form, lige fra 1/8 tomme til 1/2 tommer bred. Mealybugs er let genkendelig ved de lille tørv af uldne, hvide materiale, de producerer. De er gullig-hvid og normalt angribe ikke træagtige prydplanter potteplanter.

Symptomer

Fordi disse luskede skadedyr ofte krybe ind i en plante og overhale det uden meget varsel, er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere potteplanter for tegn på deres tilstedeværelse. Stængler og undersiden af potteplanten blade bør undersøges for tråd eller shell-formet insekter, der er dækket af en voksagtig hvid eller brun. En alvorlig angreb ligner klumpet vabler på stængler og blade undersider. Dette i sidste ende resulterer i angrebne blade eller blade bliver gule og slippe ud.

Kontrollerende skalaer

Skjoldlus bør fjernes forsigtigt fra blade, stængler eller blade, ved hjælp af en blød børste. Gamle tandbørster arbejde godt for hårde planter. Hvis en stueplante er stærkt angrebne, skal det sprøjtes med et insektmiddel i et godt ventileret område. Når spray tørrer, planter bør skylles med klare, lunkent vand. Det er vigtigt at kontrollere for tegn på tilbagevendende angreb for enhver gentagne behandlinger, der måtte være nødvendige.

Advarsel

Honeydew sekret kan oprette en skinnende, klæbrig rod, ikke kun på en plante, men også på gulve og møbler. Hvad er værre, kan en sort svamp, kendt som sodede skimmel, vokse på honningdug. Plastik tarp folie kan bruges til at beskytte møbler, tæpper og gulve. Inficerede planter skal kasseres, så skalaer ikke spredes til andre stueplanter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com