Japansk ahorn træer i landskabspleje

May 19

Japansk ahorn træer i landskabspleje

I sit hjemland--herunder Korea, hedder Kina og Japan--en japansk ahorn, Acer palmatum, er en understory træ, Plantedatabasen University of Connecticut. Nordamerikanske landscapers bruge denne art i en række forskellige måder, at drage fordel af dens størrelse og løv. Japansk ahorn er forholdsvis modstandsdygtige over for sygdomme og kommer i flere sorter byder på en bred vifte af farver.

Størrelse

Japanske maples er lille løvfældende træer, modning mellem 15 og 25 fødder. Sorter af samme størrelse findes, herunder Sango-Kaku og Bloodgood, som vokser til fuld størrelse på 25 fødder. Mindre japansk ahorn former omfatter Omurayama, Suminagashi og Beni-Kawa; de top på 15 fod. En dværg form for japansk ahorn, vokser til bare 8 fod, er Filagree, mens Carsten er endnu mindre, mellem 4 og 5 fod høje.

Løv

Løvet er højdepunktet for enhver japansk ahorn. Bladene besidder flere lanse-formede fliger, med hver især at have fem, syv eller ni kamre. Bladene er håndformede, hvilket betyder at lapper ligner fingre på en åben hånd, breder sig ud. De overordnede arter har grønne blade, der ændre til lyse farver som gul og orange i efteråret. Landscapers udnytte dog ofte kultivarer med blade farve end grøn. Crimson dronning, for eksempel, har røde blade til at gå sammen med grædende grene. Orange-røde blade om foråret på Oshio-beni bliver grønne for sommer, men en rig scarlet skygge i efteråret.

Vækstbetingelser

Landskabspleje med japansk ahorn i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 2, 3 og 4 er ikke mulig; arter mangler ekstreme frosthårdførhed og er kun sikkert hårdføre begyndelsen i USDA zone 5. De fleste kultivarer håndtere en zone 5 vinter, men nogle, såsom Shishagashira, er bedst for zone 6 og varmere. Landscapers undgå varme og tørre steder med dette træ. Den vokser i sol eller halvskygge. En fugtig beliggenhed med god dræning og lidt af syreindhold at jorden er, hvor japanske maples vil trives.

Landskab anvendelser

Bruge japansk ahorn som en modellen plante, med kultivarer med farverige blade giver accent til landskabet. Den lille størrelse af disse træer giver dig mulighed for at form miniature Lunde af dem for effekt, eller du kan anvende dem i en rock haven. Dette er en attraktiv træ med til at skabe grænser omkring din ejendom, rådgiver Missouri botanisk have.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com