Hvordan man dyrker Cala liljer

May 19

Hvordan man dyrker Cala liljer

Calla lily eller zantedeschia, er en slægt, der omfatter 28 arter, der er hjemmehørende i det sydlige Afrika. Opkaldt efter den italienske botaniker Giovanni Zantedeshci, calla liljer blev populær i Europa kort efter deres opdagelse i Afrika og forblive en velkendt bryllup og begravelse blomst. Calla lily er kendt for sin unikke, rulning kronblade, tykke stængler og lyse grønne blade. Det er en populær haven blomst til senge og beholdere, fordi det er relativt nemme at dyrke og passe.

Instruktioner

•Purchase lily pærer i foråret eller efteråret. Calla liljer kan plantes i enten sæson. Købe lokalt om muligt så du kan se pærer før du køber. Vælg pærer, der er fast og runde med rødderne stadig fastgjort. Løg bør plantes hurtigst muligt efter købet.

•Forbered jorden. Calla liljer har brug for jord, der er godt drænet. Har du ler eller sandet jord, tilføje organisk materiale, såsom tørv, kompost eller alderen gødning til at nære calla liljerne og holde jorden tørrer for hurtigt.

•Plant calla liljer i et sted, der får fuld sol eller halvskygge. Plant blomsterløg i en container eller i jorden i grupper på op til fem pærer. Plante hver pære 2 til 4 inches dyb og 8 til 12 inches fra hinanden, med grupper 3 til 5 fødder fra hinanden. Tilstrækkelig plads mellem liljer vil øge luftcirkulation og modvirke sygdommen. Sørg for den voksende punkt på hver rhizom vender opad når plantning.

•Kapacitet calla liljer. Holde jorden fugtig, men ikke klæg. Hvis jorden føles tør i en dybde af 1 inch, er det tid til at vande dine liljer. Vand calla liljer nær jorden og ikke ovenfra.

•Fertilize calla liljer hvert forår. Bruge en formulering med ekstra fosfor som en langsom frigivelse 5-10-10 gødning. Anvend gødning efter produktets retninger.

•Beskyt calla liljer fra skadedyr og sygdomme. Spray bladlus ud af calla liljer med en haveslange. Undgå vanding calla liljer om natten, da det kan forårsage svampesygdom.

•Kør den calla liljer indendørs i vinter. Grave jordstængler forsigtigt op af jorden før den første frost. Gemme dem i sand eller sphagnum i et køligt område med temperaturer mellem 60 og 75 grader Fahrenheit indtil det er tid til foråret plantning. Hvis der dyrkes i containere, kan du bringe calla liljer indendørs indtil det følgende forår.

Tips & advarsler

  • Calla liljer kan være skadelig ved indtagelse.

© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com