Passiflora planter

May 21

Passiflora planter

Passiflora planter, også kaldet passion vinstokke, passion planter eller passion blomster, er kendt for deres omfattende og usædvanlige blomster og dyrkes også for deres små runde frugter. Passiflora planter er tropisk, hvilket betyder, at en frost eller fryser kan dræbe dem. De er hjemmehørende i de amerikanske troperne i syd og Mellemamerika og det sydøstlige USA. Der er mere end 500 kendte sorter af denne plante.

Vækst vane

Passiflora slyngende vinstokke, der kan vokse op til 30 fod lang, og foretrækker et espalier eller nogle andre struktur til at vokse på. De blanke grønne blade, små runde eller æg-formede frugter og unik udseende blomster i nuancer af lilla, pink, rød, blå, hvid eller gul, afhængig af sorten.

Jord

Passiflora er ikke alt for kræsne omkring jordbundstype de dyrkes i. De foretrækker dog jord, der dræner meget godt. Hvis de sidder i våd jord i en længere periode, de er modtagelige for root skaden. På den anden side, hvis de ikke får nok vand bliver de ikke producerer mange blomster eller frugt. Det er en god idé at placere et tykt lag barkflis på bunden af din passiflora at beskytte sit lavvandede rodsystem.

Lys

Passiflora vokse bedste og producere de fleste blomster når plantet i fuld sol. Men sommerens mest intense stråler kan være en smule meget, så hvis muligt, plante dem i et sted, der får skygge under den varmeste del af dagen.

Vand

Denne plante er en tropisk og derfor foretrækker regelmæssig vanding. Mens det kan modstå korte perioder med tørke, kan det overleve en lang tørke. Regelmæssig vanding hjælper din passiflora producere en overflod af frugt og blomster. Hver fire til seks uger, tilføje nogle fortyndet flydende gødning til din passiflora vandkande og vand grundigt.

Temperatur

En tropisk vin, de fleste sorter af denne plante foretrækker temperaturer i de 60 til 95 grader F spænder og ikke kan overleve temperaturer under 32 grader. Men nogle sorter er kendt for at overleve en fryse. For eksempel, kan P. incarnata og P. caerulea ofte overleve temperaturer fra så lavt som 25 grader F. Hvis din passiflora er i en gryde, bring det inde om vinteren når temperaturen kommer under 45 grader F. Hvis din passiflora er plantet i jorden, skæres tilbage i vinteren, lægge et tykt lag barkflis på bunden og håbe på bedst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com