Kan bønne planter vokser i Vineger vand?

February 12

Bean planter foretrækker en let sur jord med et pH mellem 6,0 og 6,8. Husholdningernes eddike indeholder 5 procent eddikesyre og har en pH-værdi omkring 2,4, hvilket er meget for Sure til at opretholde bean plantevækst. I stedet dyrke bønner i frugtbare havejord eller et godt afdrypning potning mix.

Eddike som et herbicid

Økologiske landmænd og gartnere bruger eddike som en billig men effektiv herbicid. Syre i eddike tørrer plantens blade, effektivt drab anlægget. Eddike er nonselective, hvilket betyder, at det dræber både ukrudt og gavnlige planter. Når fortyndet i vand, eddike, ikke kan dræbe en bønne plante straks, men det vil i sidste ende skade planten.

Eddike styrke

Kommercielle eddike herbicider indeholder en 20% opløsning af eddikesyre. Denne højere koncentration er mere effektive til at dræbe ukrudt end husholdningsbrug eddike. Hvor hurtigt bønne plante forringes afhænger delvis styrken eddike løsning. Kommercielle styrke eddike dræber alle planter, herunder bønner, inden for et par dage. Læs emballage etiketter og slid beskyttende øje gear, fordi koncentreret eddike løsninger kan forårsage alvorlige øjne og hud skade.

Optimale vækstbetingelser

Plante bønner i frugtbare, veldrænet jord, der har en lidt sur til neutral jord pH. Plante bønner i fuld sol, efter alle chance for frost er passeret og jorden er varm. Bønner undlader at spire når jordbunden er kolde. Dyrke jorden omkring bønner let at fjerne ukrudt.

Bønne sorter

Grønne bønner er mest almindeligt dyrket i hjemmet haver. Disse planter producerer bud bælg, der spises friske, dåse eller frosne. Planterne vokser i en kompakt, bush form eller på lange vinstokke, der kræver understøtter. Shell bønner har brug for en længere vækstsæson, fordi frøene inde bælg skal tørre helt inden brug. Tørrede shell bønner har en lang holdbarhed og er en god kilde til ernæring.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com