Hvad de kan forvente, hvis din have har for meget kvælstof?

May 31

Hvad de kan forvente, hvis din have har for meget kvælstof?

Overskydende kvælstof er en potentiel grundvand forurenende og der er flere ting man kan forvente, hvis din have har for meget kvælstof. Kvælstof er afgørende for den kraftige vækst af sund vegetation, produktion og fotosyntese og indtil der er få eller ingen blomster eller frugt planter ofte vises sundere end andre planter. En overbelastning af kvælstof er så skadelige for planter som en mangel, og der er ofte ligheder i symptomerne på begge betingelser.

Overdreven vækst

Planter med en lav kvælstof tærskel, som bønner og tomater, vokse tykke blade på et meget hurtigt tempo og selv efter flere plantning sæsoner kan der stadig være for meget kvælstof i jorden. Mens løvet voksende rampantly, produceres få eller ingen blomster. Grøntsager vil producere en meget lille afgrøde sent på sæsonen, hvis overhovedet. Fugt er tabt på grund af respiration gennem den ekstra grønne ofte resulterer i en Calciummangel og blossom ende rot i tomater.

Skadedyr og sygdomme modtagelighed

Ubalance mellem aminosyrer og andre nitrogen indeholder mineraler er forårsaget af overskydende mængder af kvælstof i jorden. Disse ubalancer reducere planter naturlig resistens over for svampe- og bakterielle patogener. Ernæringsmæssige mangler og skævheder også forårsage blad misfarvning, der er en faktor i sårbarhed over for skadedyr, og dækslet til ekstra bladet giver rigelige skjulesteder. For eksempel, synes nogle biller og andre skadedyr specielt tiltrukket af gul, hvid eller anden lys-farvede overflader.

Stresstolerance

Et overskud af kvælstof, enten fra kvælstofholdige luftforurenende eller gødning, reducerer den samlede styrke af anlægget. De fleste træer plaget med for meget kvælstof er mindre frost - og tørke-tolerante, samt mindre modstandsdygtige over for skadedyr og sygdomme. De forskellige kemiske ubalancer, der er forårsaget af en overflod af tilgængelige kvælstof påvirker også styrke og aktivitet af rodsystemet, som forværrer situationen ved at hindre indtagelse af andre næringsstoffer.

Toksicitet

Kvælstof hober sig op i vegetative plantedele og forgiftning har resulteret i husdyr og børn fra at spise toxically nitrogen-rige bladgrøntsager. Husdyr kræver betydeligt højere koncentrationer end mennesker gør, men en overdosis af nitrater alvorligt begrænser blodets ilttilførsel, som vil i sidste ende forårsager permanent skade eller død. Mange mennesker med pet kaniner, rotter, marsvin eller andre gnavere brug friske greens fra haven som pet food og disse dyr vil også være modtagelige for giftige niveauer af kvælstof.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com