Hvor ofte gør fastfood Titanum Bloom?

December 19

Titan arum eller kæmpe corpse flower, (fastfood titanum) tiltrækker opmærksomhed når i fuldt flor på grund af dens størrelse og stanken af rådnende kød det udsender. Opdaget i Sumatra i 1878, var den første titan arum dyrkes i den vestlige verden på Kew Gardens, hvor det blomstrede for første gang i 1889. Når der dyrkes i beholdere i tropiske væksthuse, varierer timingen af blomstrende betydeligt. Titan arum blomstrer uregelmæssigt når dyrket denne måde; i sine indfødte tropiske habitat blomstrer det hver et til to år.

Vækstcyklus

Titan arum vokser som en urteagtige, sæsonkorrigerede hvilende staude. Den bulblike corm spirer en ental dobbeltskaft blad med høj stilk, der stiger fra 6 til 15 fod høje i foråret eller starten af den tropiske regntid. Dette er den vegetative fase, hvor anlægget fremstiller fødevarer gennem fotosyntese at energize corm. Den tropiske vinteren eller tør hviler sæson, blad dør tilbage og planten hvilende i fire til seks måneder. Den næste forår, spirer corm enten en blomst eller et blad igen. Værket gentager den vegetative fase indtil corm er tilstrækkeligt buttet og sunde at producere en blomst efter en hvileperioden.

Blomstrende alder

I naturen vokser en spirende titan arum frø i årstidens cykler fra tre til ti år før de producerer sin første blomst, mere passende kaldes en blomsterstand. Ifølge Larry Mellichamp, professor og Botanisk have direktør ved University of North Carolina i Charlotte, kan det tage syv til ni år for en lille corm at nå en alder og størrelse til første blomst. På Mellichamps anlæg vokser titan arum i en stor container, ikke i jorden som i en tropisk jungle habitat.

Faktorer, der påvirker blomstring

I sine indfødte Indonesien blomstrer titan arum i det varme, lowland klima med sæsonbestemte ændringer fra varme og våde varme og tørre. Mellichamp bemærker, at plante "i fangenskab" vokser bedst, når somrene er meget fugtigt og temperaturer i området 85 til 95 grader Fahrenheit. En jævnt fugtig, basisk jord når bladet er til stede er afgørende for Plantesundhed. Under den årlige vinter vækstdvale er lidt tørre jord-- men ikke knogle tør--påkrævet og temperaturer i området 75 til 80 F. Mængden af varme, fugtighed, lys og kulhydrater bygget op og gemt i corm bestemmer om plante blomster eller en anden grønne display følger den årlige vækstdvale. Mellichamp hedder det, at i hans drivhus facilitet, det tog seks år af vekslende grønne stilk og vækstdvale perioder for en blomst til sidst vises.

Blomsten

Når Blomsterstanden vises, er det umuligt at gå glip af i løbet af dets seks-ugers levetid. Emerging 4 til 9 fod høje, består det af en grøn, kødfulde, centrale, falliske spadix med hundredvis af bittesmå mandlige og kvindelige blomster. Lige uden for spadix er en pjusket, V-formet spathe dvs vin-Bourgogne i farve. Blomsterstanden stinker, tiltrække ådsler Bille og kødet flyve bestøvere i Indonesien. Blomsterstanden selv er kortlivede under modtagelig blomstring og stinkende fase, åbne en eller to dage på de fleste før det kollapser.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com