Liatris plantning dybde

June 9

Liatris plantning dybde

Flammende stjerne, gay fjer og snakeroot er de almindelige betegnelser for Liatris spicata. Som en slags blomsterplante gengiver Liatris af både frøproduktion og underjordiske corm udvikling. Plantning frø og de delte knolde på den korrekte dybde at sikre disse planter får en sund start.

Karakteristika

Liatris er en alsidig flerårig plante, der vokser let i en bred vifte af jordbund og klima. Gartnere i Nordamerika vokse omkring 40 arter af Liatris. Disse planter er hårdføre til amerikanske Institut for landbrug plante hårdførhed Zone 3 og ofte vokser vildt i solrige steder med veldrænet jord. Liatris begynder blomstring omkring to år efter plantning frø. Frø form på blomster at dukke op i sommeren og dække de øverste to tredjedele af stilke. I deres naturlige miljø, Liatris frø scatter på vinden eller ved hjælp af fouragering fugle og pattedyr. De underjordiske rodsystem danner yderligere knolde, der producerer talrige planter nær bunden af forældreplanter.

Knolde

Opgravning og dividere knolde er den nemmeste og hurtigste måde at dyrke flere Liatris planter. Det bedste tidspunkt at grave og opdele Liatris er i efteråret, når planterne begynder deres sovende tilstand. Knolde kræver lavvandede plantning dybder på mere end 2 inches dyb. Plant knolde med deres fine, tråd-lignende rødder pegede nedad. Forsigtigt klappe jorden over den indlejret corm til at fjerne enhver luftlommer. I tørre klimaer, kan hjælpe med et lag af muld hold i jord fugt. Dog overveje dybden af barkflis når plantning knolde, tillader ikke mere end en 2-tommer lag af kombinerede jord og muld til at dække knolde.

Frø

Mens Liatris frø vokse let, tager de meget længere tid at producere en plante med blomster. De visne blomster giver hundredvis af nye frø, klar til at samle i sensommeren og tidlige efterår. Det bedste tidspunkt at plante disse er i foråret, efter den sidste frost i sæsonen. Liatris frø kræver sollys for at spire. Korrekt såning medfører spredning disse over områder af rede jorden og forsigtigt stampemaskiner dem i overfladen for at sikre gode frø til jord kontakt. De kræver lys, selv fugt til at spire.

Overvejelser

Plantning Liatris kan knolde og frø for dybt resultere i en fejl til at vokse. Plantning knolde for lavvandede kan forlade den levende del af planten udsættes at dræbe frost om vinteren. Mens en 1-tommer lag barkflis kan hjælpe med at isolere knolde, holde for meget muld i Liatris fra sende op nye skud om foråret.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com