Den bedste jord til at starte nye Blackberry stiklinger

December 19

Stiklinger er den hurtigste måde at root brombær buske og bør ske senest januar eller februar. Holde stiklinger sikkert i et fugtigt stykke køkkenrulle, indtil det er tid til at plante dem. Mens typen af jord er ikke vigtigt for blackberry buske, site og jord forberedelse er nøglen til en vellykket afgrøde af brombær.

Site placering

Mens blackberry stiklinger kan tåle nogle skygge, prøv at vælge en plantning site i fuld sol. Stiklinger kræver god luft omløb og vand afløb, så undgå at plante dem i lavtliggende områder. Tilføje organisk materiale til jorden for at give brombær flere næringsstoffer. Stedet skal være fri for ethvert skadedyr og ukrudt.

Jord

BlackBerry stiklinger kan plantes i enhver type af jord--selv tunge jord, i modsætning til andre bær afgrøder--så længe det er veldrænet og har de rette pH niveauer. For de bedste resultater, skal du vælge jordbund med en pH på 5,5 til 6,5. Hvis pH er nedenfor 5.5, tilsætte kalk i beløb, der er angivet på emballagen. Hvis jorden er over 6,5, arbejde svovl i jorden.

Plantning

Plante blackberry stiklinger mellem December og februar og afstand mellem 2 til 4 fødder fra hinanden med rækker fordelt 3 til 5 fødder fra hinanden, så rødderne har plads til at vokse. Tillad ikke rødder at tørre ud. Undgå transplantation chok ved at plante stiklinger på den samme dybde som de var på planteskolen. Kompakt jorden omkring stiklinger til at fjerne luftlommer.

Overvejelser

Anvende barkflis såsom græsafklip og bark chips i mindst seks måneder før plantning udklip, anbefaler Missouri State University. Det eneste næringsstof, skal du anvende hvert år er kvælstof, med andre baseret på resultaterne af en årlig jord test. Gør det selv-test kits er ofte tilgængelige på private laboratorier og universiteter samt havearbejde Centre og isenkræmmere.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com