Hvad kemikalier bruges til at blødgøre vandet?

June 14

"Hårde" vand er rig på opløst mineralforekomster, især calcium og magnesium. Mens hårdt vand ikke udgør en sundhedsrisiko, forstyrrer calcium og magnesium handlingen suds i sæber og rengøringsmidler. Derudover kan mineralforekomster eller skalering opbygge og påvirke vandrør og inventar. Mange blødgørende stoffer såsom borax og vask soda er historisk set blevet tilføjet til at blødgøre vandet. Men der er andre husholdningskemikalier, der er effektive behandlinger samt.

Natrium

Natrium-baserede salte er almindeligt anvendt med vand blødgøring systemer til behandling af hårdt vand. Som en belægning på syntetisk perler kaldet "zeolitter", natrium ionizes i løsning og handler steder med calcium og magnesium i hvad der kaldes en ion-udveksling procedure. Når calcium og magnesium ioner binde med zeolit, natrium, forbliver en blødere ion i løsning. Mens salt-baserede kemikalier er effektiv i opblødning vand, begrænse mange kommuner udgivelsen af blødgjort vand ind i den offentlige vand system. Selvom ikke så saltvand som saltvand, kan blødgjort vand dræbe plante og akvatiske liv; og for dem med højt blodtryk eller lavt saltindhold kost, blødgjort vand kan forårsage yderligere sundhedsrisici hvis bruges til forbrug.

Kalium

Kalium-klorid er en natriumfrie kemikalie, der bruges i vand blødgøring systemer. Morton Salt, kan en producent af salt-baserede produkter, brug af kaliumchlorid som en afkalker reducere natrium i vandsystemer med 99 procent. Derudover kan det tjene som en kilde til kalium, et vigtigt næringsstof. Men en artikel offentliggjort i New England Journal of Medicine advarer om, at patienter med nyresvigt og Hyperkaliæmi kan lide komplikationer ved at drikke kalium-blødgjort vand. I Hyperkaliæmi overstiger kalium i blodet normale niveauer. Da disse patienter normalt rådgivet til at reducere eller undgå kalium-rige fødevarer, bør de undgå kalium-blødgjort vand.

Vask Soda

Historisk har blev vask soda føjet til vask vand som en rengøringsmidler booster. Et krystallinsk form af natriumbikarbonat, vask soda føjet til hårdt vand erstatter calciumioner med natrium i en kemisk reaktion. Mens uegnet til brug i drikkevand, forbedrer suds handling når føjet til vaskemidler.

Borax

Ligesom vaskesoda, borax eller natriumborat, blødgør vandet af bindende med calcium og magnesium ioner. Vand Research Center reducere hårdt vand mineraler effektiviteten af sæber og rengøringsmidler. Borax fungerer som et rengøringsmiddel booster. Borax, ligesom vask soda er imidlertid giftigt når forbruges og bør ikke anvendes til at blødgøre drikkevandet. Derudover, fordi det kan forårsage hudirritationer, er det ikke egnet til badning.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com