Hvordan brand påvirker træringe

June 17

Træer evne til at opnå de størrelser de gør er et vidunder af naturen. Et træ vokser ved at sætte ud skud ved spidserne af grene og forlængede rødder. Træer udvide radialt bruger cambium lag, den levende del af en træstamme. Træringe afspejler denne vækst og kan kun fortælle os hvor længe træet har levet men også begivenheder såsom brand, tørke og nedbørsmængder alle vises som ændringer i ringe.

Hvad træet ringe betyder

Hver ring repræsenterer en trævækst under en given sæson. Den lyse farve mellem mørkere ringene er den aktive vækst af større celler, som opstår i foråret. Træet vil aftage i løbet af sommervarmen, og ringene bliver vist lidt mørkere. Den mørkeste del er hvor træet hvile og hvilende over vinteren. Tælle de mørke dele er, hvordan du kan fastslå træets alder.

Ringen bredde og afstand

Når træet er unge, er vækst ringene bredere, fordi det samlede omkreds er mindre. Som træet aldre, er ringene tættere sammen, da omkredsen bliver større. Jævnt fordelte ringe viser, at år var god til træet, med tilstrækkelig regn og sol.

Hvordan miljøforandringer påvirker ringe

Ringene vil vise deres farve, bredde eller symmetri hvad der skete under træets liv. For eksempel, hvis en ilden brændte stammen af træet, vises et ar sorte i ringen for det pågældende år. Hvis tree bor, skjules denne sort ar langsomt ved nye træ. Udvidet tørke vil vise som mindre, smalle ringe, som vil konkurrence fra omkringliggende træer. Nedbørsmængder vil gøre de bredere ringe. Hvis et andet træ bør falde mod det, eller en stærk vind storm blæser det til den ene side, kan træet blive tvunget til at læne sig. I dette tilfælde bliver ringene asymmetrisk. I reaktion på skæve vokser træet stærkere på den ene side at holde it støttet opretstående.

At studere verden fænomener ved hjælp af træringe

Dendrologists bruge træringe for at studere historie. For eksempel, forskere fundet en manglende ring i mange egetræer i hele verden til år 1816. Vel vidende at et vulkanudbrud året forårsaget temperaturer skal ligge under normal hele året, forblev disse træer hvilende. Denne "år uden et sommeren" produceret som det er kendt, ingen synlig ring for det pågældende år i det meste af Europa.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com