Hvordan til at udbrede Vinca planter

June 25

Vinca, eller Madagaskar periwinkle, er en type af blomstrende stedsegrønne vinstokke almindeligvis anvendes i landskabspleje som et bunddække. Det spreder masserne af efterstillede stængler over en 6-square-foot område og producerer blank-grøn ægformede blade sammen med bleg lilla, mølle-formede blomster om sommeren. Gartnere i US Department of Agriculture zoner 6 til 11 har den bedste lykke voksende vinca som en flerårig plante, men det kan dyrkes i koldere klimaer, hvis mulched stærkt i løbet af vinteren. Formeringsmateriale vinca er meget simpelt og kræver kun et par grundlæggende materialer, og inden for en vækstsæson nye vinca planterne vil være klar til at plante i haven.

Instruktioner

•Tag flere stængelstiklinger fra en moden og veletableret vinca plante i foråret. Se efter stilke med sunde blade langs hele længden.

•Measure 6 inches fra spidsen af vinca stilken. Skære stænglen ved hjælp af bypass grensakse eller lille saks. Fjerne blade fra bunden halvdelen af skæring at eksponere stængelled, hvor rødderne udgør.

•Dissolve en 81 mg aspirin tablet i en pint glas fyldt med vand. Indsæt i bunden af vinca stiklinger i aspirin vand. Rør vand med jævne mellemrum at rejse nogen aspirin sedimenter fra bunden af glasset.

•Sæt vinca stiklinger på karmen et lyse, sydøst-vender vindues uden mere end en time af direkte sollys om dagen. Efterlade dem uforstyrret i en uge, derefter udøse aspirin vand og erstatte det med frisk vand. Gentag dette hver uge for to måneder, eller indtil vinca skæring vokser 3 tommer lange rødder.

•Repot vinca skære når rødderne når 3 inches i længden. Udfyld nederst tredjedel af en 8-tommer plastikbeholder med standard pottemuld. Holde vinca skæring på plads i puljen, så spidsen af rødderne næsten ikke røre jorden. Tilføje små håndfulde af jord i potten, indtil rødderne af vinca skæring er helt begravet og den grønne stilk står solidt oprejst.

•Sæt den indkapslede vinca udendørs i et drivhus eller langs en delvist overdækket sydvendt væg. Holde stiklingerne vandes i en dybde af 2 inches. Flytte vinca planter til en permanent seng i sensommeren.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com