Hvad frø kan jeg plante i efteråret?

June 26

Hvad frø kan jeg plante i efteråret?

Der er mange frø, der er ideelt for plantning i efteråret. Nogle af disse vil selv frø i haven, når de er etableret. Jo tidligere i efteråret urter og grøntsager frø er plantet, vil jo hurtigere du få en høst. Nogle gange kan at høsten forekomme sent på vinteren, nogle gange i det tidlige forår. Frugt og blomst frø, der er plantet i efteråret kan begynde at etablere rødder over vinteren, eller det kan vente til foråret at spire.

Urter

Talrige urter vil selv soen i haven; disse er ideelle til efteråret plantning. Når de er etableret, blot tillade dem at sætte frø og slip det i slutningen af vækstsæsonen. Kamille, selleri, basilikum, dild, persille og koriander er blot nogle af de urter, der selv sår. Plantning persille i efteråret vil garantere du har nogle til at høste kommer foråret. Sidste års persille planter vil bolt og sæt frø kommer foråret. Søde woodruff og søde Cecilie såvel som enhver af de flerårige urter er gode valg til tilså i efteråret. Stauder er planter, der kommer tilbage fra deres egen rodsystem år efter år.

Grøntsager

Så frøene af spinat, majroer, radise, salat, grønkål, gulerødder og andre cool-vejr vegetabilske afgrøder i begyndelsen af September. Da temperaturen falder, dække disse planter med en kold ramme eller andre beskyttende struktur til at holde dem i live og producerer gennem vinteren. I oktober, gøre efterfølgende beplantning af afgrøder, helst i en kold ramme. I slutningen af September eller begyndelsen af oktober, så vinterhvede frøene. Vinter kartofler er plantet i det åbne land i slutningen af November og fortsat kan plantes gennem slutningen af December. Muld toppe og holde enhver ny vækst dækket med jord eller halm. Andre grøntsager, der gør godt når de plantes i efteråret omfatter roer, collards, sennep, Pastinakker, græskar, vinter squash, rutabaga og rucola.

Blomster

En række årlige og flerårige blomster anbefales til udsæd i efteråret. En etårig plante er en, der vokser, blomster, sætter frø og dør i en enkelt vækstsæson. I slutningen af September, så frøene af flerårige valmuer, Sweet William, daisy, løvemund og bachelorer knapper. Når oktober ankommer, direkte soen Ridderspore, søde asyl, vinter søde ærter, calendula, bratsch, nasturtiums, årlige valmuer, celosia, cosmos og solsikker. Fortsæt til tilså frø af nogen af disse planter for resten af efteråret og til vinter. Nogle af de flerårige frø kan begynde at spire og overvintre som småplanter.

Frugter og nødder

En bred vifte af frugt og nødder frø er tilsået i løbet af efteråret måneder af egern, jordegern, mus og andre væsner. Hvis du har flerårige frugt og nøddetræer i din værftet, kan nogen af de frø du indsamler fra dem sås umiddelbart. Der er afsat en seng for at gøre dette, så de unge planter er ikke ved et uheld fjernet eller beskadiget. Placere en markør med navnet på den frugt eller nødder frø skrevet på det med permanent blæk nær frøene så du huske, hvad de er kommer foråret. Frugt og nødder frø tage ofte lang tid at vokse i store planter og typisk ligner ikke forældreplanter. De vil producere den samme type af frugt eller nødder, men kan ikke smage eller ser det samme. Dette er på grund af krydsbestøvning.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com