Hvad er årsager og metoder til jordbunden Erosion forebyggelse?

June 26

Hvad er årsager og metoder til jordbunden Erosion forebyggelse?

University of Michigan hedder det rent ud: mennesker og deres aktiviteter forårsager 10 gange beløbet af erosion som alle naturlige processer kombineret. Ud over de naturlige kræfter af vand og vind, der er erosion forårsaget af landbrug, boligbyggeri, industri, veje og transport. Erosion forebyggelse er en mangefacetteret indsats, gennemført af offentlige organer på nationalt, statslige og lokale niveauer.

Naturlige Erosion

Nogle af de smukkeste naturlige monumenter i dette land vidne til naturlige erosion magt: Grand Canyon, Bryce Canyon, Carlsbad Caverns og klippeformationer i Zion National Park. Mindre velkendt kan være Platte-floden og sedimentære øer og sandbars indeholder gradvist skiftende vej. Forskydninger i klitterne hele vejen op og ned begge kyster illustrerer effekten af havet tidevand. Naturlige erosion har tendens til at være langsom; nogle af dens virkninger tage evigheder at producere. Menneskelig reaktion er nødvendig, når menneskelig aktivitet har drastisk accelereret tempo i denne proces.

Direkte virkninger af menneskelig aktivitet

Skovhugst og landbrug er to aktiviteter, der kan direkte påvirke tilstand og erosion af jorden. Den legendariske støv skål fra 1930-erne kom om, hvornår en tørke resulterede i udtørret afgrøder og der var ikke noget at holde jorden på plads. Overcutting af træ efterlader ikke-byggemodnede grund modtagelige for vind og regn. Brand, planlagte eller uplanlagte, ødelægger jorden-bedrift træer. Forkert pløjning og afgrøde tidsplaner kan gøre jord sårbar over for vind og vand. Engros weed drab og land clearing kan forårsage yderligere skader.

Indirekte virkninger

Mere skadelige, måske fordi de er mere udbredt, er aktiviteter som erosion er kun én bivirkning. Brolægning, uanset om veje, indkørsler eller parkeringspladser, indsnævrer eller dækker fuldstændig naturlige afvandingsområder. Mindre jord står åben til at absorbere vandafstrømning, som derefter kan tage jorden med det, stripping jord af muld og aflejringer i søer og vandløb. Aggressive hjem og resort bygning i skrøbelige naturområder kan forstyrre hele økosystemer. Industrien kan bære større byrder af forurening end erosion, men minedrift, destruktion af jord og vand ved kemisk forurening, og stigninger i bil og lastbil trafik alle bidrage til erosion.

Regulerende præventionsmetoder

US Environmental Protection Agency spørgsmål bedste praksis for næsten alle store menneskelige interaktion med jord. Vedtagelse og udvidelse af disse fremgangsmåder og håndhævelse af forordninger overdrage på statens, regionale og by agenturer. Afdelings ansvar, godkendelsesprocedurerne og koder kan afvige fra stat til stat og blandt samfund som følge af forskellige miljømæssige prioriteringer. Regler regulerer træ genbeplantning, land clearing og sortering, bygning og andre potentielt skadelige aktiviteter.

Metoder til mekanisk forebyggelse

Genplantning eller forbedre brugen af planter til at holde jorden er en af de primære mekaniske strategier, der anvendes til at bremse og forebygge erosion. I stigende grad kombineret med beplantning er en bred vifte af vævede og ikke-vævede materialer, designet til at forhindre erosion. Generelt kendt som geo-tekstil, kan de dække flodbredder og bjergskråninger, styrke støttemure og forbedre kloakering under fortovet. Mange geo-tekstil kan plantes eller ellers integreret i eksisterende landskab at styrke forebyggelse af erosion plantning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com