Forskellige slags birketræer

July 1

Forskellige slags birketræer

De mange sorter af birketræ, uanset art, del ligedannet landsforræder herunder en middelhøjde af 40 til 50 fod på modenhed og gulfarvning af blade i efteråret. De mest almindelige forskelle mellem birketræer er bark farve, optimale vækstbetingelser og sygdom modtagelighed for insekter og andre skadedyr.

Peeling hvid Bark

Flere Birk træarter har hvid-farvet bark, som skaller. Papir birch, også kendt som white birch eller kano Birk (Betula papyrifera), starter med intakt brown-farvet bark, som til sidst bliver hvid og peeling som træet modnes. Papir birch er udbredt i USA--i henhold til United States Department of Agriculture (USDA), papir birch træer vokse i både den nordlige og den sydlige klimaer.

Ligeledes, Crimson Frost Birk (Betula platyphylla var. szechuanica x Betula pendula) har peeling hvid bark med kanel-farvet toner og mørkerøde blade der ændres i en række af farver fra crimson til orange-gul i efteråret. Crimson Frost birketræer trives i våd jord, men kan også vokse godt i tunge ler-lignende jord, ifølge USDA. Sygdom modtagelighed er ikke kendt for denne sort.

Jaquemonti Birk eller Whitebarked Himalayan (Betula jacquemontii) har også peeling hvid bark. De er almindelige i den østlige region af USA og er meget modtagelig for skadedyr kaldet bronze Birk soegeren. (Referencer 2, tabel 1)

Ikke-Peeling hvid Bark

En indfødt i den nordøstlige region af USA, den grå Birk (Betula populifolia) har en kalkholdig hvid bark, der forbliver intakt. Det er sårbare over for begge typer af birk træ skadedyr--bronze Birk soegeren og Birk leafminer. Europæiske hvid Birk eller sølv Birk (Betula pendula) svarer til den grå birch er meget modtagelige for insekter og har en hvid bark, der ikke skrælle men forvandler sort i farven, når træet bliver ældre.

Whitespire Birk (Betula platyphylla japonica) er en anden type af birketræ med hvide intakt bark. Som de fleste Birkene med hvide barks vokse bedre køler betingelser, er whitespire enestående i at være i stand til at overleve i varmere, mere sydlige klimaer end andre birketræer med hvid bark, ifølge USDA. Whitespire er sårbare over for Birk leafminer men er ikke så modtagelige for andre Birk insekt skadedyr, bronze Birk soegeren.

Andre-farvet Bark

Ikke alle birketræer har hvide bark; i virkeligheden vise nogle birketræer farverige bark. Floden Birk eller røde Birk (Betula nigra) har bark, der er i første omgang laks i farve, men ændringer til en mørk rød til mørk brun, når træet bliver ældre. Det har generelt ikke alvorlig sygdom problemer. Det vokser i varmere og vådere betingelser langs Mississippi-floden og andre sydlige regioner i USA, selv om det også vokser godt i køligere og tørrere områder.

Sød birch, også kendt som sort Birk eller kirsebær Birk (Betula lenta), har en meget mørk brun bark; USDA beskriver det som en "næsten sort" farve. Denne sort er hjemmehørende i det nordøstlige region i USA og er resistente over for Birk leafminer og kun lidt modtagelige for bronze Birk soegeren.

Fundet i området omkring de store søer og nordøst, gul birk (Betula alleghaniensis) starter ud med gule til orange-farvet bark og ender med en peeling rødbrune bark, som træet modnes. Gul Birkene behøver kølig og fugtig jord at dyrke og kan overleve bedre i shadier betingelser end andre typer af birketræer. Gul birk er resistente over for Birk leafminer og moderat sårbare over for bronze Birk soegeren sygdom.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com