Evergreens, der klarer sig godt i skyggefulde områder

July 1

Evergreens, der klarer sig godt i skyggefulde områder

Der er ofte nogle skygge i liggende områder, der kan vise sig for at være en hindring for optimal vækst af sol-elskende planter. Problemet håndteres bedst ved at vælge fra det store antal planter, buske og træer, der trives i skyggen. Fælles områder af skygge i landskab kunne være på nordsiden af hjem og under de større skygge træer som maples og Bøge.

Maidenhair Fern

Maidenhair fern (Adiantum pedatum) er en bregne arter med vifteformede blade på ruhåret, mørke stængler. En indfødt i veldrænet, fugtige skove, stedsegrønne maidenhair fern trives i frugtbar jord og fuld til delvis skygge. Når en modne højde af 12 til 18 inches. Under optimale betingelser, fern udvikler sig til et stort, luftigt klump. Maidenhair fern har ingen væsentlige problemer med sygdomme eller skadedyr. Anbefalet plantning tid er tidligt efterår eller tidlige forår. Fern er ikke delvis til tør eller dårligt frugtbare jorder. Anvende barkflis for at bevare fugt og vand jævnligt indtil planten bliver etableret.

Hostas

Hostas (Hosta) er blandt de bedste stedsegrønne planter for shade haver. Hostas er let at vokse og tilpasse sig godt til en bred vifte af jordbundsforhold. De dyrkes primært for deres frodige løv, som spænder 2 til 36 inches i højden. Hostas kommer i en række farver, blad fra mørk grøn og lys grøn til brogede mønstre. Hostas er langlivede planter og løbende formere som de vokser. Hostas er bedste valgt efter størrelsen af haven. Anbefalede store sorter omfatte black hills og blå engel, medium-størrelse hostas omfatter kongelig pragt, og summen og indholdet, og de mindre hostas omfatte guld kant og ginko craig. Plant i områder med lys til fuld skygge og fugtig jord.

Titoki

Titoki (Alectryon excelsus) er en moderat hurtigtvoksende stedsegrønt, der når en modne højde på 30 til 60 fødder og trives i skyggen. De yngre træer er oprejst og åbne forgrenet, og kronen bliver afrundet med alderen. 10 tommer lange blade er blank og medium grønne og opdelt i aflange foldere. Titoki betragtes som en af bedste træer til skyggefulde områder og ser attraktivt som et enkelt træ, eller når plantet i grupper. Træerne har sort orbicular frø, der ligner øjne. Titoki er en indfødt af New Zealand og kaldes også New Zealand eg. Træet vokser i en række forskellige jordtyper og kan nemt overføres fra frø.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com