Roser for Zone 6a

July 4

Rose (Rosa) avlere i US Department of Agriculture plante hårdførhed zone 6a er velsignet med et miljø, der understøtter hundredvis af sorter af roser, og når plantet korrekt, har ofte mindre skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse spørgsmål end producenterne i andre steder. Roser kræver veldrænet økologisk jord, med masser af solskin til at producere deres stærkt ønskede blomstrer. Foråret er den bedste plantning tid til roserne i zone 6a, giver rødder og ny vækst tid at nå til modenhed, før vender ud mod koldt vintre som kan styrte med et gennemsnit på minus 10 til minus 5 grader Fahrenheit og kan forårsage steg dieback eller død. Valgte en blanding af blomst typer og sorter at få de mest gavn af udvidede blomstrende årstider, farver og dufte.

Hybrid te

Hybrid te roser, traditionel favorit af mange steg avlere, producere en smukt udformet 5-tomme eller større duftende blomst per stængel i et bredt spektrum af farver, hvilket gør dem perfekt til at nyde i haven eller som afskårne blomster. Afhængig af sort, hybrid te såsom "Tropicana," "Fred," "Elizabeth Taylor" og "Midas Touch" er hårdfør i USDA zoner 4 til 9, bloom gentagne gange, og vokse spredning-out, opretstående stokke, nå højder på 6 fod høje. De kræver mere vedligeholdelse end andre typer af roser til at holde dem i peak performance, såsom deadheading, et tungt lag af muld til for beskyttelse mod ekstreme vinter kolde, og årlig beskæring til at fjerne gamle, døde eller deforme Stokke.

Arvestykker

Arvestykke eller "old rose" sorter er normalt den mest duftende og musky-duftende af alle roser i zone 6a og bruges til at opdrætte mange af de moderne steg hybrider. Gallicas, Albas, damask, Centifolias og mos sorter udgør kategorierne af arvestykke-type roser. De er nemme at dyrke og kommer i et stort udvalg af former og størrelser, lige fra små buske til klatring vandrere. Arvestykke roser blomstrer generelt kun når per sæson for de fleste sorter og er meget kold hardy, vokser fra USDA zoner 3 til 9, afhængigt af sorten. Must-have sorter at overveje for din zone 6a garden er "Stor Maiden's Blush," "La Ville de Bruxelles" og "Alfred de Dalmas."

Klatring

Få højde i haven med de yndefulde sprays af blomster fra klatreroser, som kan forankres til vægge, espalier, hegn eller indlæg til at accent en indgang måde eller oprette en omfattet alkove. De fleste klatring roser sorter, herunder "Eden", "A Shropshire Lad," "Fjerde juli" og "Royal Gold", start ud sæsonen med en tung dækning af blomstrer, efterfulgt af spredte gentage blomstrer i hele vækstsæsonen før slutter med en storslået endelig falder flush af blomster før frost. Blomst figurer og størrelser varierer med forskellige klatring rose, som gør duft niveauer men mest generelt blomstre i sprays eller klynger af blomster. Klatreroser kræver meget mindre beskæring end andre steg typer og række i vinteren hårdførhed fra USDA zoner 5 eller 6-10.

Landskab

Landskab eller busk roser gøre farverige masse plantninger og er god til hække og screening på grund af deres hurtigt voksende karakter. De fleste sorter er let at vokse, tilbyde gentage blomstrende og er meget duftende. Landskab roser er en forskelligartet gruppe af roser, lige fra små miniature blomstrer til hybrid te-formede blomster, som er hårdføre i USDA zoner 5-10. Pålidelig landskab roser for zone 6a er den nogensinde populære "Knock Out," "Meidiland" og "Rugosa" serie, som tilbyder løbende rød, pink eller hvid blomstrer hele sommeren i sent falder.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com