Tropisk plantearter

July 5

Tropisk plantearter

De geografiske regioner omkring ækvator er verdens varmeste. Der er tre typer af tropiske klima: tropisk regnskov, ørken og savanne. Disse høj-temperatur omegn er hjemsted for et væld af plantearter.

Palms

En plante familie ofte forbundet med tropiske klimaer er familien palme (Arecaceae). Der er mere end 3.000 arter af palmer, hvoraf de fleste er træer og buske. Disse planter er karakteriseret ved deres store, grønne, woody, fjer-lignende blade. Kokos og dadelpalmer er værdsat for deres spiselige frugter.

Bromeliads

Bromeliad familien (Bromeliaceae), hjemmehørende i de amerikanske troperne, er en forskelligartet botaniske klan herunder ental arter som ananas (Ananas comosus) og spansk moss (Tillandsia usneoides). Prydplante bromeliad arter, kendt for deres fremragende løv og let dispositioner, er almindeligt dyrket som potteplanter.

Ingefær

Ingefær-familien (Zingiberaceae) indeholder mere end 1.000 arter af rodstokagtig, urteagtige stauder, der trives i varmt, fugtige tropiske omgivelser. Flere ingefær arter dyrkes for deres krydret og aromatisk jordstængler, som udnyttes som en kulinarisk krydderi og urtemedicin. Andre ingefær dyrkes udelukkende som prydplanter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com