Hvordan cigaretrøg påvirker væksten af planter?

July 6

Næringsstoffer

Som mennesker og andre dyr, planter har brug for tilstrækkelige næringsstoffer til at fungere og vokse. Hvis planten er frataget disse næringsstoffer, er det ude af stand til at gå gennem de kemiske processer, relateret til dens overlevelse og vækst. Cigaretter indeholder mere end 4.000 forskellige kemikalier, herunder arsen (brugt som rottegift), butan (lightergas) og formaldehyd (væsken i balsamering). Nogle af disse kemikalier kan faktisk gavne planten. Kulilte, for eksempel, er købedygtig blive konverteret af anlæg til kuldioxid, som planten kan bruge let for fotosyntese.

I almindelighed, men forurene de fleste kemikalier, der frigives under rygning jord og luft omkring anlægget i en sådan grad over tid, at planten i sidste ende ikke kan optage tilstrækkelige mængder af de næringsstoffer er nødvendige for at opretholde sig selv og til at vokse.

Mikroorganismer

Planter er hjulpet i væksten af forskellige mikroorganismer. Forskere mener, at disse mikroorganismer producerer enzymer og hormoner, der fremmer planternes vækst. De kemikalier, der findes i cigaretter og cigaret røg kan skade eller dræbe disse mikroorganismer. Hvis disse mikroorganismer er reduceret i antal eller slås helt ihjel, planten ikke modtager enzymer og hormoner, mikroorganismer, som producerer, og vil således ikke kunne vokse så godt. Det er meget ligesom at fratage en person af en vitaminpille.

Respiration og fotosyntese

Planter indeholder åbninger kaldet spalteåbninger, som er en del af plantens åndedrætsorganerne. Disse åbninger er i det mindste delvis ansvarlig for plantens absorption af CO2 og efterfølgende konvertering til glukose, som planten bruger som mad. Rygning kan efterlade en rest på planter, der effektivt sættes op disse spalteåbninger, som hovedsagelig får planten til at "kvæle" og at sulte. Planternes vækst er dermed bremset, fordi anlægget ikke kan få, hvad det har brug for fotosyntese til at tage sted.

Molekylære ændringer

Som mennesker og andre dyr består planter celler af proteiner, enzymer og andre komponenter. Kemikalier har indvirkning på stabiliteten af disse komponenter, herunder plante DNA. Kemikalier kan nedbryde molekylære obligationer, for eksempel, eller de kan forårsage mutationer i det genetiske materiale. Disse opdelinger og ændringer betyder at plante celle ikke kan fungere som oprindeligt var hensigten, som kan påvirke alt fra vandoptagelse til produktion af frø. Gentagen udsættelse for kemikalier i røgen kan følgelig hæmme plantevækst og sundhed på det molekylære niveau.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com