Egenskaber i træer i tropiske regnskove

March 8

Egenskaber i træer i tropiske regnskove

Mere end to tredjedele af verdens planter findes i tropiske regnskove, ifølge California Institute Technology, hvor de opretholde ikke kun i regnskoven økosystem, men give ilt bruges af mennesker og dyr i hele verden. Blandt de mest majestætiske regnskov planter er træer, men livet i en regnskov træ er ikke let. Træer sult for sollys, blokeret af baldakiner i ældre træer. Træer, der gør det står over for trusler fra parasitter og sygdomme også forsøger at vinde fodfæste i verdens mest forskelligartede økosystemer. Regnskoven træ tilpasninger hjælpe træer for at overleve i lyset af disse udfordringer.

Glat Bark

Alle planter har brug for lys, og lys bliver knappe på skovbunden, under den tunge baldakin af træer overhead. Derfor har nogle planter udviklet evne til at vokse på regnskov træer. Mens nogle lever i harmoni med de træer de indtager, andre dræbe træerne og tage deres plads. Som Missouri botanisk have forklarer, hjælper glat, glatte bark træer afværge disse angribere.

Luftrødder

Måske den mest dramatiske-- og dødbringende--regnskov træ tilpasning er antenne roden produceret af træer som strangler fig. Når fugle indbetaler fig frø høj i baldakinen, forklarer disse træer vokse i to retninger på én gang, Palomar College Wayne Word. Stammen vokser opad mens rødderne forlænge nedad, indpakning omkring stammen af træet vært. Til sidst, de luftrødder kvæle værten eller figentræets baldakin blokerer lys fra at nå værten, og værten træet dør.

Prop rødder

Nogle træer, som mangrover, vokse i vandkanten, hvor den sumpede mudder forbyder træer fra at etablere de rodsystemer, de skal holde sig selv oprejst. For at holde fra vælte, udvikle disse træer prop rødder, udvidelser, der rager fra stammen i jorden og prop træ opretstående. Ifølge Missouri botanisk have, kan prop rødder vokse op til 28 inches i en måned, hurtigt møde et træ behov.

Bladform

Regnskov baldakin tendens til at bestå af tre lag, ifølge Radford Universitet. Træer i det nederste lag konkurrere om knappe sollys, der filtrerer gennem de øverste to lag. Disse træer tendens til at form store blade, at hjælper dem med at fange de dappled lys kendetegner de lavere lag. På samme måde, unge træer typisk udvikle større blade til samme formål. Regnskoven træ blade indeholder ofte et drop tip: blade, der afsluttes i en skarp punkt, at kanaler vand nedad og ud af bladet. Bortset fra at lade vandet løbe ud af bladet, mindske drip tips risikoen for smitte fra svampen koloniserer stillestående vand på bladene.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com