Kan jeg grave min Clematis?

July 9

Kan jeg grave min Clematis?

Clematis er en stor gruppe af træagtige vinstokke i Ranunkelfamilien af planter. Clematis er hurtigt voksende vinstokke, der udvikler prangende blomster gennem sommeren. Vinstokkene kan vokse over 20 fod i længden og udvikle en tyk, travl vækst vane. Du kan nemt grave op clematis vinstokke og omplante dem til ny placering på din ejendom, hvis de vokser fra deres oprindelige plantning placering.

Timing

Opgrave clematis vinstokke, når planten er hvilende. Ron Smith, gartner på North Dakota State University, anbefaler omplantning clematis i sent falde efter bladene falde eller i det tidlige forår før nye vækst begynder at dukke op på planten. Grave op vin og genbeplantning når det er hvilende reducerer stress på anlægget og hjælper med at sikre, at det vil vokse sundt på den nye placering på din ejendom.

Site forberedelse

Clematis planter vokser bedst under fuld sollys og det rig, veldrænet jord. Forberede den nye plantning site, før du graver op KLEMATIS. Bland i organisk kompost til den overordnede jord til at forbedre jordens dræning og giver ekstra næringsstoffer for ny vækst på vinstokken. Hvis der er nogen strukturer i nærheden af den nye plantning site, installere et espalier til støtte for vin. Grave et hul på mindst 18 inches dyb og 3 fod i diameter.

Omplantning

Grave et stort hul rundt i bunden af clematis vin du ønsker at grave. Start hullet mindst 2 fødder væk fra bunden af vin og grave indad. Prøv at grave omkring planten og holde rødderne intakt. Transportere rodklumpen og vin til de nye plantningsrettigheder placering og sted ind i den forberedte plantning hul. Opfyldning hullet med forberedte jord og kompost blanding og vand grundigt at løse rødderne.

Pleje

Beskære clematis vin tilbage til de laveste par stærke knopper på hver vinstok. Beskæring planten tilbage helt fremmer energisk ny vækst i vin. Ændre jorden med en generel haven gødning i foråret for at give ekstra næringsstoffer for at lette robust ny vækst og vand regelmæssigt for at opretholde jordfugtighed. Når der oprettet kræver transplanterede clematis vinstokke lidt ekstra opmærksomhed i din landskab.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com