Hvad kan jeg plante i min have i efteråret næste år?

January 24

Hvad kan jeg plante i min have i efteråret næste år?

Fall plantning er ideel til mange haveplanter. Træer, buske og stauder drage fordel af de konstante udendørs temperaturer, god jord klima og vækstbetingelser, der fremmer sund root udvikling. Forår eller sommer plantning for de fleste planter er acceptabel, men tunge foråret regner, pludselige høje temperaturer eller sommer tørke kan påvirke unge planter. For et show af tidlig farve hvert forår, plante forår-blomstrende løg midt falde før jorden begynder at fryse.

Forår-blomstrende løg

Tulipaner og påskeliljer er to af gartnerens favorit fall-plantet, tidligt forår-blomstrende løg. Vælg firma, fejlfrit pærer, og opbevares på et køligt sted indtil klar til at plante. I foråret, når blomster er visnet, fjerne Blomsterkurv for at tillade anlægget til at fokusere sin energi på at udvikle et stærkt system for det følgende år. Ikke skære tilbage løv indtil det bliver gul og begynder at dø tilbage naturligt. Tidlig leaf fjernelse svækker planten og kan forårsage begrænset eller ingen blomster det følgende år. Plante som blomster i grupper for en lys skærm af farve.

Usædvanlige sorter

For en virkelig imponerende show af usædvanlige former og størrelser, så prøv plantning af nogle af de unikke og mindre almindelige pære sorter findes. Også kendt som mindre pærer, disse ofte overset skønheder kan tilføje iøjnefaldende farve og stil til foråret haver.

Allium, et medlem af familien løg vokser til 5 fødder med runde, lyse blomsterhoveder, der vokser op til 8 inches i diameter, afhængigt af sorten. Fås i lilla, blå, pink og hvid, allium er en foråret haven showstopper.

En anden mindre almindelige, men interessant forår-blomstrende løg er fritillaria. Fritillaria, også kendt som crown imperial, udvikler en 30-tomme stilk med 10 eller flere hængende klokkeformede blomster, i nuancer af orange og gul. Andre spændende muligheder inkluderer checker lily, Sibirisk squill, rock haven iris og rævehalen lilje.

Pære plantning betingelser

God dræning er afgørende for pære helbred, derfor tilstand drænet dårligt eller ler jordbund med sphagnum eller kompost, op 18 inches i haven sengen. For at fremme sunde rodvækst, tilføje fosfor under pære niveau hvor rødderne udvikle, og tilføje en 10-10-10 gødning omkring planterne hvert efterår. Tilsætning af kød-og benmel til haven hjælper støtte hårdfør plantevækst. Ikke befrugte en gang i flor, da dette vil svække planten og kan forårsage pære rot. I sol eller delvis skygge efter behov af blomsten, og som regel plante, plante løg til en dybde to til tre gange så dybe som pæren er høj. Vand engang plantede og barkflis.

Hvad man ikke skal plante

Vent indtil foråret til at plante nogen flerårig sommer blomstrende løg som lily sorter, og plante efter enhver risiko for frost er overstået for at beskytte den nyligt udvikle skyder. Pærer som gladiolus, dahlia og cannas er ikke vinter hardy; Fjern i efteråret og genplante hvert forår, når frost er ikke længere et problem. Plante alle sommer enårige i foråret, efter den sidste frost tidspunkt. Nogle træsorter er langsomme til at etablere og bør plantes i foråret for at undgå mulige indefrysning af den unge rodsystem.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com