Mimosa planter

July 11

Mimosa planter

Mimosa er en krybende plante med sammensatte blade, som kan foldes indad. Disse planter er små til medium i størrelse og tilhører familien bælgplanter (ærteblomstfamilien). De er populære prydplanter på grund af deres prangende, duftende blomster. Mimosas vokse hurtigt, men de lever ikke længe. Når de er ramt af en voldsom vind, pludselige mørke eller varme, visner de. Selv en lille touch kan visne en mimosa. Efter visnen, tilbage mimosa til sin oprejst position.

Identifikation

Mimosa anlægget har sammensatte blade og limegrøn stængler at slå lys brownas de modnes. Disse planter har gyldne duftende blomster omkring 1 til 2 inches lang, vokser i klynger, ifølge University of Florida forlængelse. Træet producerer fladskærms-formet bælg med en halm-lignende dækker, typisk for mange bælgplanter. Disse bælg, som normalt forbliver på mimosa planter hele vinteren, indeholder oval-formede frø.

Geografi

Mimosa planten oprindeligt kom fra Brasilien og i dag findes i Queensland, Mariana, Indien og Afrika savanne. I USA kan mimosas udholde vintre i syd, selvom deres blomster gøre bedre i klimaer, der har længere og tørrere somre. De er for det meste findes i det østlige og sydøstlige USA.

Typer

Der er omkring 400 arter af buske og urter i familien mimosa, ifølge University of Miami biologi afdeling. Mimosa pudica og Mimosa tenuiflora, er den mest bemærkelsesværdige arter. Mimosa pudica kommer fra det sydlige Mexico og producerer små pink bold-formede blomster og stikkende stængler. Mimosa tenuiflora har bregne-lignende afdelinger. Plantens bark indeholder kemikalier, der anvendes ved udarbejdelsen af en sakramentale drink kendt som ayahuasca i Brasilien.

Sygdomme

Mimosa visnesyge er den værste sygdom, der påvirker mimosas. Denne svamp er i stand til at dræbe ornamentale mimosas og er almindeligt forekommende fra Maryland til Florida og så langt west som Texas. Symptomerne er små forladninger af svampe væv forsynet med sporer, der undertiden findes på døde kviste. Normalt er en laboratorium kultur behov for en diagnose, fordi symptomerne kan være svære at opdage.

Skadedyr

Cochineals, som er skjoldlus, er mimosa's væsentligste skadedyr. Fjerne disse parasitter med en vatpind dyppet i alkohol. Kemiske herbicider kan også bruges. Hvis du finder en stor population af cochineals, ødelægge anlægget og brug ikke gryde eller jorden hvor de inficerede anlæg blev dyrket.

Advarsel

Mimosa plante er berygtet for at overhale åbne arealer, såsom ledige partier i byområder eller forstæder og vejsider. Disse invasive planter kan være specielt problematisk langs vandveje bankerne fordi deres frø kan nemt transporteres i vandet til andre områder. Planterne vokse normalt i tyk klynger, der begrænser tilgængeligheden af sollys og næringsstoffer til andre planter.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com