Hvilken slags blomster til at plante

July 13

Hvilken slags blomster til at plante

Med tusindvis af sorter af blomster til hjemmet haven i uanset hvilket klima du bor i, hvordan du selv begynder at beslutte, hvilken slags blomster til at plante? Start med en vurdering af din boform og familiens behov, klima og tid til rådighed. Derefter vælge blomster med farven og ligne du der opfylder dine dyrkningsforhold.

Etårige planter

Hvis du flytter til en ny placering midt om sommeren, lever i en midlertidig leje eller en lejlighed, der kræver container vokser på en balkon, årlige blomster giver en strålende burst af farve med minimal langsigtet engagement. For mere etableret gartnere, etårige planter kan tage over når foråret pærer fade og udfylde huller i den flerårige seng mens unge flerårige planter ikke har endnu udfyldt. Stoerrelsen af solen eller skyggen din årlige blomster vil modtage inden du vælger sorter at plante, anbefaler Purdue Universitet forlængelse. Kornblomster, stedmoderblomster, impatiens og Kina asters vil trives i skygge, mens pelargonier, zinnias, morgenfruer, petunias og floks kræver fuld sol. Vand din enårige regelmæssigt, især dem i containere.

Pærer

Forårsblomstring som krokus og påskeliljer producere en frydefuld optøjer af velkommen farve i det tidlige forår før noget andet blomstrer. Tulipaner og påskeliljer fortsætte blomstring pære displayet gennem tidlig sommer, men kræver kun en lejlighedsvis dosis af benmel gødning og dividere hvert femte år eller deromkring. Hvis du lejer i mindst et år og kan plante udendørs, eller hvis du ejer et hjem, men din havearbejde tid er minimal, gør blomsterløg et ideelt valg til udplantning. De tidligste forår pærer blomstre før træer blad ud, så de kan plantes netop omkring hvor som helst, ifølge University of Illinois forlængelse. Senere sommerblomstring kræver normalt fuld sol. Hvis du har en overflod af egern og jordegern i dit område, Læg et stykke hardware klud over pærer, som du er plantning dem for at forhindre deres at blive gravet op.

Stauder

Urteagtige flerårig blomster er dem, der dør tilbage hver vinter, men vokse og blomstre igen de følgende år, ofte bestandig efter Clemson University forlængelse. Du skal vælge stauder, der vil trives i din voksende klima, og forberede en plantning bed for dem, som vil sikre, at de kan udvikle stærke rodsystemer og blive næret for deres lange levetid. Kun vælge at plante flerårige blomster, hvis du har tid til at investere i forbereder en haverum og vedligeholde dem med lugning, befrugtende og bioklip hvert år. Afhængigt af din tid tilgængelighed og præferencer, vælge hurtig-spredning, nem vedligeholdelse stauder som shasta margueritter, coneflowers og Røllike at fylde din plantning område med farve med minimal arbejde. Roser er klassiske haven blomster, men kræver viden, engagement og en stor gang engagement at trives og forblive insekt og sygdomsfri.

Specialiserede haver

Hvis du gerne vil gøre noget mere med din blomster end bare kigge på dem, overveje at vælge blomsterarter omkring en specialiseret tema eller funktion. En klippe haven vil give dig med friske blomster til vaser i dit hjem eller kontor, og kan omfatte columbine, tusindfryd, nelliker og andre pinks og asters. Hvis du vil oprette din egen beholdning af tørrede blomster til craft-projekter, skal du vælge hindebæger, baby ånde og strawflowers. For at tilføje spiselige blomster til dine salater og cool sommeren drikkevarer, kan du prøve nasturtium, Hjulkrone og blomstrende urter som bi balsam og møntanstalter.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com