Hvordan til at forme en Taks hæk

July 13

Taks er en af de mest populære og elegante af alle hække på grund af sin rige farve og dens evne til at blive beskåret i forskellige former, herunder topiaries. Dette anlæg kan beskæres i sin traditionelle kolonne form eller forsigtigt koniske for at forbedre og fremskynde væksten af de nederste grene.

Instruktioner

•Shape en Taks hæk af giver planten dens første beskæring i det tidlige forår, når toppe begynder at "bolt", eller skyde hurtigere end resten af grenene. Taper grene langsomt fra bunden til toppen, som vil tillade sollys for at nå nederst halvdel og styrke stammen. Dette vil afbalancere den tidlige nye vækst, som vil være koncentreret mod toppen af hækken.

•Indstil den samlede højde af din yew plante for at forme det korrekt. Mange havearbejde eksperter foreslår, at de fleste Taks er sundere, når de holdes i en højde af omkring 6 fod. Vær ikke bange for at fjerne en stor del af toppen af planten til at overholde denne retningslinje, da nye grene vil hurtigt spire fra den modne træ.

•Brug et lille træ så for at afskære de døde grene, som kan spire ud fra hedge lige under overfladen af bladene. Yew træ er forholdsvis stærk, og du kan ødelægge et par elektriske sakse eller neglesaks, hvis du ved et uheld strike en skjulte gren.

•Applicer gødning til en Taks hæk efter du forme det, især hvis det er en ung plante eller nyligt transplanteret. Dette vil give et løft af ny vækst til hækken og gør det muligt at rebound fra beskæring processen hurtigere.

•Fjern alle ukrudt fra området omkring yew hedge på en regelmæssig basis. Taks kan være modtagelige for konkurrencedygtige anlæg og parasitter og kan lide af en lang række sygdomme.

•Prune Taks endnu engang i efteråret, lige før den første frost. Da Taks er forholdsvis langsomt voksende hække, bør du være konservativ med mængden af løv du fjerne. Bare tage nok til hækken at bibeholde dens form, som vil holde sig hele vinteren.

Tips & advarsler

  • Hvis du planlægger at lade din yew vokse høj, kan du overveje at Sakse med teleskopfunktion håndtag. Toppe af yew behøver trimning årligt eller andet, de øverste grene vil bolt og forårsage en pjaltet udseende.

© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com