Frø & træ identifikation

July 14

Mens træer er blandt de mest genkendelige typer af planter, er anerkende en individuel art, uanset om man ser på træet eller dets tilsvarende frø, undertiden vanskeligt. Tæt kontrol af visse elementer i et træ eller frø kan hjælpe med at indsnævre antallet af muligheder og ofte afsløre træets sande ophav.

Figur

En af de vigtigste måder til at identificere et modne træ er af formen af bladene. Egetræ, for eksempel funktioner lappede blade, mens birketræ blade har en ovular og takkede form. Mange frø er også adskiller sig ved deres form. Et agern karakteristiske form betegner eg, mens ahorn træer er mindre og har en fløj-lignende hale i stedet for en hærdet cap.

Tekstur

En anden måde at indsnævre arterne af træ er at føle sin bark. Teksturen af bark, vil glat eller ru, hjælpe beslutte, hvilken type af træ sammen med andre observerbare karakteristika. Barken af et ceder træ har dybe, stive klippeskrænter, mens fyrretræ bark er skællet og blød. Frø tekstur til magnolia træet er glat og blød, mens fersken træ frø eller fersken gruber, er hårdt men perforeret med huller at dot overfladen af frø.

Størrelse

Frø størrelse er en af de vigtigste faktorer for udlede frø pågældende type. Apple tree frø er mindre end ahorn træ frø, selv om de er den samme farve og fysiske konfiguration. Træ størrelser er også en anden indikator for arter. Redwoods kan vokse højere end 300 fødder, mens bristlecone pines top ud på omkring 50 fod.

Farve

Frø fra et træ er ofte en tydelig farve. I nogle tilfælde hjælper dette træet sender sine frø ved at tiltrække små pattedyr og fugle. I andre tilfælde, er frøene farvet mørk til at blande sig med blade strøelse. Blade farve giver også indblik i typen af træ: holly blad har en voksagtig mørke grønne look, mens boxwood, også en træ anvendes i landskab og afdækning, har en lighter og mindre voksagtig tone.

Geografiske placering

Mere nyttige i træ identifikation end identificering af frø, den geografiske placering af et træ hjælper skelne typen af træ det er. Arter som sequoia er hjemmehørende kun til dele af det vestlige USA, mens pecan træer vokse lettere i det sydøstlige og sydlige centrale USA, hvor vækstperioden er meget længere og nedbør er mere hyppige.

Delivery System

Frø kan ofte identificeres via deres levering system. Ahorn træer bruge den velkendte wing-formet haler for at tage deres frø fra den overordnede træ, mens frugter og nødder som æbler, appelsiner, pekannødder og valnødder bruge en spiselig udvendige for at lokke dyr til at indtage de frugter, deponere dem senere med færdige gødning.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com