Historie af vaskemiddel

July 20

Historie af vaskemiddel

Rengøringsmidler blev oprindeligt kaldt "syntetisk" rengøringsmidler, fordi de blev sat sammen kemisk. Selvom sæbe havde været brugt til at rengøre tøj i århundreder, betød indførelsen af vaske-og rengøringsmidler, at stoffet kunne være hvidvaskes mere effektivt end nogensinde før.

Vaskemiddel udviklet

Den første vaskemiddel kom ud af Tyskland i 1916, hvor det blev kemisk syntetiseret i svar til krigstid mangel på fedt bruges til at lave sæbe. Derudover forskere søgt at skabe en rengøring stof der, i modsætning til sæbe, ville ikke kombinere med mineraler og salte i vand, der forlader sæbe ostemasse på tekstiler.

Vaskemiddel i USA

Selvom vaskemiddel blev produceret i USA begynder i 1930-erne, det var i første omgang primært anvendes til opvask og fine Tøjvask, siger sæbe og vaskemiddel Association.

"Bygget" vaske-og rengøringsmidler

I 1946, blev de første "indbygget" rengøringsmidler der indeholder et overfladeaktivt stof/builder kombination introduceret i USA Disse meget effektive vaskemidler indeholdt overfladeaktive stoffer som de vigtigste rengøringsmidler med fosfat forbindelser bruges som bygherrer til at forbedre rengøring.

Miljømæssige virkning

Fosfater bruges i mange rengøringsmidler mellem 1950 og 1965 blev senere skylden for at have en negativ miljømæssig virkning på søer og vandløb. Nogle lande har søgt at mindske deres brug.

Moderne vaskemidler

Moderne vaskemidler er ledige i pulver og væske (herunder meget koncentreret former), og er formuleret til at rense stof ved forskellige temperaturer, samt at de opfylder en række Tøjvask behov, herunder bekæmpelse af pletten, blegning og stof blødgøring.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com