Hvorfor er min artiskok planter dreje gule og døende?

July 20

Hvorfor er min artiskok planter dreje gule og døende?

En af de få medlemmer af den flerårige klan i de vegetabilske havearbejde, artiskokker (Cynara scolymus) er ikke kun velsmagende at spise men stort, strittende og slående udseende i haven. Selv om de ikke er generelt generet af mange skadedyr eller sygdomme, vil flere lidelser forårsage plante bliver gule, begynder at falde og i sidste ende dø hvis problemet går udiagnosticeret og ubehandlet. Skadedyr, sygdomme og klima-relaterede årstidens virkninger er de tre vigtigste årsager til artiskok gulning.

Artiskok bladlus

De fleste planter i haven er vært for bladlus på nogen tid eller anden, især i de områder, som er fri for pesticider. Artiskok bladlus forårsager ikke problemer på et lavt niveau, men store befolkningsgrupper vil forårsage artiskok planter og blomsten dækblade curl, bliver gule og begynder at visne. Insekter skader planter ved punktering væv med deres piercing mouthparts og tegning ud af saft. Bladlus befolkninger har tendens til at eksplodere ved høje temperaturer og høj relativ fugtighed.

Bladlus angreb Management

Mens flere kemiske formuleringer er godkendt til brug i forvaltningen af artiskok bladlus, et mindre giftigt alternativ er neem olie, et insekticid afledt fra vegetabilske kilder. Det skal anvendes oftere end industriel pesticider, bærer det fordelen af at være mindre skadelige for gavnlige insekter populationer. Køb forud fortyndede neem olie eller fortyndes ved at blande 2 spsk koncentreret neem olie i 1 gallon af vand, og derefter grundigt dækker alle berørte plante flader med spray hver syv dage indtil bladlus befolkningen er under kontrol. Ødelægge alle inficeret plantemateriale i slutningen af vækstsæsonen at reducere overvintrende populationer af bladlus og æg.

Sygdom

En mere snigende årsag til gulfarvning og tilbagegangen af artiskokker er verticillium visnesyge, en svampesygdom, der påvirker mange arter af træer, buske og flerårige planter. Det er soilborne og træder anlægget gennem rødderne, og derefter bevæger sig opad gennem anlægget. Ældre blade lavere på anlægget begynder at gul og visner på første, efterfulgt af øvre del af stænglen og blade. Når en artiskok begynder at vise ydre tegn på infektion, er det som regel bør for sent at redde planten, og det fjernes fra haven og ødelagt. Godt befrugtet og korrekt udvandet planter har tendens til at være mindre modtagelige for verticillium visnesyge.

Normal sæsonbestemte nedgang

Som en staude have artiskokker en hvileperiode om vinteren, når planten naturligt begynder at falde og trække sine ressourcer ind i sine rødder til at forberede sig til vinter- og regenerering. Det er en temmelig hårdfør plante, kommer tilbage pålideligt fra år til år i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 11. Det foretrækker kølige, fugtige somre og kan blive stresset af lange, varme vækstsæsoner, som kan også manifestere sig som gulfarvning af blade, især når vand mangelfuld. Efter flere frost begynder artiskokker typisk at gul og visne, hvorefter planter bør skæres tilbage. I den lavere ende af plantens voksende udbud, bør artiskok planter være godt mulched for vinteren beskyttelse.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com