Hvordan til at identificere, hvilken art af solsikke

July 23

Hvordan til at identificere, hvilken art af solsikke

Selv om de fleste malerier og billeder forestiller solsikker synes at fokusere på én slags blomster, er der faktisk mere end 80 forskellige typer af solsikker. Nogle producerer olie og nogle gør ikke, nogle er årlige og nogle er flerårig. Nogle er særdeles ønskværdige og nogle kan blive invasive skadedyr når lov til at vokse ukontrolleret. Der er nogle retningslinjer for bestemmelse af typen af solsikke, og med sorter inden for hver art kan det tage flere skridt til at identificere lige hvilken slags solsikke kommer op i haven.

Instruktioner

•Become bekendt med den størrelse og form af den årlige solsikke som en guide til resten af solsikke familien. Denne fælles solsikke er den mest almindeligt set i hele verden; stængler kan være mellem 3 og 9 fod høj, mens blomsterne selv er mellem 3 og 5 inches tværs. Bladene er ægformede og lidt længere end blomsterne er bred. Blomster ligne store tusindfryd, med en brun center og gule kronblade omkring ydersiden. Bag blomsten er en serie af hårde grønne dækblade.

•Tag hensyn fuldt udvoksede anlæggets størrelse. Både årlige og flerårige solsikker kan nå flere fod i højden, men hvis den fuldvoksne anlægget er kun mellem 1 fod til 1 1/2 fod høje, derefter sunflower er en art af dværg solsikke. Den solrige Smile er en af de fælles sorter af dværg solsikker, som kan dyrkes uden for eller som en stueplante.

•Look på størrelsen af blomsterne. Hvis daisy-lignende hoveder er relativt små--ikke mere end 3 inches tværs--blomsten er sandsynligvis en af typerne af flerårige solsikker. Disse typer har mindre blomstre og flere blade end på de høje, tykke stilke af enårige. Nogle har udpræget formet blomster; opblomstringer af Flore pleno ligner mums og mangler i midten af andre typer af solsikker. Stilke af prærien solsikke kan nå højder på op til 10 fod, mens sump solsikker har et fladt ansigt.

•Look på farven på kronblade på sunflower. Sorten Vanilla Ice har den traditionelle brune centrum men særprægede hvide kronblade. Moonshadow er en meget, meget bleg gul, der grænser op til hvid, mens Claret har dybe røde kronblade.

•Look på mønstret på kronblade af en solsikke. Nogle sorter har en tie-farvet udseende, og dette vil hjælpe med at bestemme, hvilken slags blomst er det. Fløjl dronningen er en af de mest karakteristiske typer af mønstrede solsikker, med gule, orange og røde kronblade.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com