Hvornår henter du Crabapple frugter?

July 23

Hvornår henter du Crabapple frugter?

Botanically taler, er der lidt genetiske forskel mellem træer, almindeligvis kaldet æbler og paradisæbler. Både medlemmer af slægten Malus, moderne æbler og paradisæbler ofte har blandet, hybrid genetiske linjer. Enhver æbletræ, der aldrig producerer frugter eller udvikler frugter mindre end 2 inches i diameter er folkemunde døbt en crabapple af gartnere. Crabapple frugt er spiselig, men ofte har ikke den sødme og smag af æbler, som blev avlet og udvalgt specifikt til de største, højeste kvalitet frugter.

Skurv sygdom problemer

Paradisæbler modner på træet ligesom større æbler. Den lille størrelse af paradisæbler kan gøre overvågning modenhed mere vanskeligt. En fordel er, at normalt mange flere paradisæbler på grene, som gør det muligt at plukke en frugt at smage det at måle modenhed uden stærkt aftagende træets afgrøde. Men mens de fleste æbletræer er avlet med modstand mod apple skurv sygdom, mange crabpples er modtagelige. Skurv på små frugter fører til tør, scablike brun hud og mindre saftige kød at spise. Prøv at vælge paradisæbler, før frugterne bliver for befængt med skurv.

Udvikling af frugt

Den præcise timing af crabapple frugt modning varierer afhængigt af klimatiske region, vejr og sorten træ. Normalt ved slutningen af sommeren, paradisæbler rødmende en kontrasterende farve, hvilket gør dem skiller sig ud fra de grønne blade. Når fugle ses plukning paradisæbler fra træer, er de tæt på eller forbi modenhed. At vide, hvilke træ kultivar har du hjælper jo hvad farve kan forvente i moden paradisæbler. Nogle træer producerer røde eller gule frugter, mens andre er en broget blanding af mange farver, ligesom med æbletræer. Det er også nyttigt at kende crabapple moden størrelse og derefter måle frugt udvikling som det nærmer sig den forventede modne størrelse.

Modenhed Tests

Moden crabapple tendens til at snap off temmelig let fra kvist. Forvent crabapple træer skal bære modne frugter lige før og på samme tid som regelmæssig æbletræer. Crabapple kultivarer, der giver store frugter--som 1-2 inches i diameter - er den nemmeste at overvåge, samle og bruge. Forvente at høste når som helst fra slutningen af August til begyndelsen af November. Smage en crabapple for at måle en acceptabel høsttidspunktet. En moden crabapple vil næsten altid være meget mere syrlig end et æble. Men sprød efterår natten temperaturer hjælpe sure juice bliver lidt sødere. Crabapple skal være sprød, men blød, ikke rock hårdt, som du bide i det.

Crabapple indsigt

Gartnere skal balancere modenhed og smag af paradisæbler med betingelsen af frugterne når høst. Et angreb af orme kan gøre crabapple afgrøde ubrugelig nogle år, eller en irriterende flok sultne fugle kan lemlæste træets frugter. Hvis skurv eller andre sygdomme er begyndt at manifestere på frugter, kan en tidlig høst anbefales. Afskære de syge eller beskadigede dele af crabapple, og bruge det rene kød til at lave syltetøj eller gelé. Deforme eller scabby frugter kan stadig blive presset til at producere cider.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com