Hvordan du forbereder jord at dyrke krysantemum

July 26

Hvordan du forbereder jord at dyrke krysantemum

Krysantemum er smukke, hårdføre stauder, der begynder blomstrer i efteråret og kan støtte smukke blomster hele vejen gennem begyndelsen af vinteren. De foretrækker køligere temperaturer og generelt behøver ikke megen vedligeholdelse uden for bioklip over vinteren og lejlighedsvis vanding, hvis vejret er usædvanligt tørre. Hvis du ved, at du ønsker at plante krysantemum, er det bedst at begynde at forberede jorden så meget som otte måneder forude. Men hvis du ikke har dette meget tid - de skal plantes i foråret så at de har en chance for at "sætte" før den blomstrende sæson starter-- så du stadig kan forberede jorden omkring en uge og et halvt foran din beplantning for at give din mums et forspring i deres nye hjem.

Instruktioner

•Start en kompostbunke. Hvis du planlægger din have seks eller flere måneder i forvejen, vil en lille, stærkt organisk kompostbunke satte scenen for virkelig imponerende blomster. Krysantemum elsker organisk materiale, og endda en enkelt måned værd af kompost i området hvor du planlægger at have kan gøre en stor forskel. Men har du ikke tid til at tillade kompost at forfalde og nedbrydes naturligt, så du kan skal bruge en organisk gødning eller gylle i stedet.

•Spade hele haven område 10 dage før plantning. Du skal spade omkring otte inches i jorden, fordi krysantemum rødder har tendens til at sprede omkring seks inches under overfladen. Når jorden er grundigt brudt op og jorden er smuldrende, kan du flytte.

•Work sphagnum og gødning i jorden. Du kan bruge spaden eller en haven rake for at blande i sphagnum og gødning. En spade får de tilsætningsstoffer, der er dybere i jorden, men det er også langt mere tidskrævende. Du kan "kam" gødning gennem med en rake hvis du er i en fart.

•Kapacitet hele området. Ikke mætte det til det punkt, at gødningen begynder at køre ud af landet, men drys det stærkt at hjælpe jorden absorbere og indarbejde gødning og sphagnum.

•Spade jord igen dag i plantning. Denne gang, kan du fokusere primært på de områder, hvor du vil placere planter. Jorden skal være løs, så rødderne ikke få trangt og blive ude af stand til at tage op vand.

Tips & advarsler

  • Når de er færdig blomstrer, bør krysantemum dækkes med et tykt lag barkflis at holde planterne i live i de kolde vintermåneder.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com