Hvad er en Redwood?

July 27

Hvad er en Redwood?

Redwoods er en type af statelige, nåletræ, der nå enorme størrelser og leve op til 700 år. De har dybt furet, grå eller brune bark og vokse naturligt kun i Californien og Oregon. Redwood National Park i det nordlige Californien blev etableret for at beskytte de resterende bevoksninger af gamle vækst redwoods.

Hvorfor Redwoods er Special

Redwoods er så langlivede og vokse til at være så høje, dels på grund af deres gunstige betingelser og dels på grund af deres naturlige sejhed. Deres levesteder modtager betydelige nedbør og har et tempereret klima egner sig til hurtig og robust vækst, og når redwood er fundet i en river bunden flad, jorden er mere frugtbare samt. Redwood bark er meget tyk og indeholder tannin, et stof, der afviser termitter. På grund af disse faktorer, kan redwoods overleve de fleste brande og skadedyr angreb, hvilket gør dem meget mere hårdføre end andre arter af træer.

Kysten Redwoods versus Giant Sequoia

Både kyst redwoods og giant sequoia træer tilhører familien redwood, Taxodiaceae, men de er adskilte arter. Selv så, giant sequoias er ofte blot benævnes redwoods på grund af den familie, de tilhører. Kysten redwoods er verdens højeste træ, at nå 365 fod høje. Giant sequoias er verdens største træ som målt ved bagagerummet volumen; de vokser op til 40 fod tyk og 275 fod høj, for i alt 52,500 kubikfod af trunk diskenheden. Kysten redwoods findes i nordlige Californien og sydlige Oregon, mens giant sequoias vokser i Californien, på de vestlige skråninger af Sierra Nevada-bjergene.

Rolle af brande i kæmpe Redwood skov

Redwood skove synes at kræve regelmæssig skovbrande at forblive sunde, ifølge Thomas W. Swetnam på University of Arizona. I de seneste årtier, har mennesker stærkt reduceret antallet af skovbrande samt deres sværhedsgrad. Men, baseret på træ kerne prøver går tilbage 3.000 år taget fra Giant Forest for Sequoia National Park, forskere anslår, at redwoods typisk oplevet en skovbrand hvert 10-15 år indtil mennesker begyndte at aktivt forhindrer dem. Nogle skovbrug eksperter er bekymrede, at forebyggelse af alle skovbrande i redwood skove er skadelig for træer og skoven som helhed, så en lille mængde af omhyggeligt kontrolleret forsætlig brande er bliver genindført.

Oprettelse af Redwood National Park

I 1800-tallet sprede europæiske bosættere vest tværs over Amerika, logføring støt for at støtte byggeri og industri. Logføring blev top fremstillingsindustrien i det vestlige Sydamerika på tidspunktet, Ifølge National Park Service. Guldfeberen i Californien i 1850-erne intensiverede kun behovet for tømmer. Redwoods, navnlig var ønskede for deres størrelse og holdbarhed. Ved begyndelsen af 1900-tallet, havde skovhugst alvorligt reduceret tidligere store redwood-skove. Undtagen i nogle få isolerede redwood konserves fortsatte tunge skovhugst indtil 1968, hvor den Redwood National Park blev oprettet. Parken beskytter nogle af de ældste kendte redwoods og repræsenterer en vigtig del af californiske og amerikansk historie.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com