Sådan Care for boks hække

March 20

Sådan Care for boks hække

Med små blade og en tæt, langsomt voksende vane er Buksbom (Buxus spp.) en populær hæk plante. Boks hække kræver regelmæssig beskæring for at holde deres form, foruden pasning af alle boxwood planter. Boxwoods er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9 afhængig af arten. I de koldeste områder, kan løvet opleve winterburn og vende gullig-brun.

Gødning krav

Boxwoods har lav gødning behov. Anvende en tør gødning med 10-10-10 på en rate af 1 pund per 100 kvadratfod kvælstof-fosfor-kalium forholdet en gang om året. Sprede gødning jævnt over området plantning, men holde det mindst 6 inches fra bunden af anlægget til at forhindre root brænde. De bedste tidspunkter til at gøre denne gødning ansøgning er i slutningen af efteråret, vinteren eller det tidlige forår før nye vækst udvikler. I områder med kolde vintre, der kan beskadige boxwood blade, kan gødskning i efteråret hjælpe med at forhindre blad dieback.

Vanding behov

Vand nyplantede boxwoods ugentligt i de varmeste måneder af sommeren for de første to år. De er lavvandede rodfæstet, og bør være mulched for at hjælpe med at holde vandet fordamper og beskytter rødderne mod udtørring. Når planterne er etableret, og i køligere vejr, vand for at supplere nedbør så boxwood modtager omkring 1 tommer vand pr. uge. Da boxwoods bredbladet evergreens, de mister fugt gennem deres blade om vinteren og skal vandes så længe jorden ikke fryse. Sørg for at boxwoods vokser i veldrænet jord, der forbliver fugtig, men ikke klæg, da stående vand fremmer root rot.

Skadedyr og sygdomme

Boxwoods er modtagelige for en række skadedyr og sygdomme. Symptomer på en tilstand kendt som boxwood tilbagegang kan opstå som følge af visse svampe, kolde skade, manglende vand eller parasitiske nematoder. Det resulterer i svag, tynde planter med døde grene og blade at drop for tidligt. Den vigtigste ting at gøre som svar på denne sygdom er holde anlægget rense ved beskæring ud døde grene og erstatte barkflis hvert år. Fjernelse af døde blade og grene også standser spredningen af fordærve og stilk blysenes. Potentielle problemer med skadedyr omfatter boxwood psyllid (Psylla buxi) og boxwood leafminer (Monarthropalpus flavus). Disse kan kontrolleres ved at anvende en carbaryl insekticid. For leafminers, gælde i April eller maj når de voksne fluer er synlige. Behandle psyllids, kun når der er en tunge angreb. Bland en koncentreret carbaryl insekticid med en sats på 1,5 ounces per gallon vand, derefter spray grundigt dækker blade og grene. Du kan gentage ansøgningen op til seks gange om året.

Beskæring Buksbom

Boxwoods bør beskæres gradvist, med ikke mere end en fjerdedel af anlægget fjernes i et år. Beskære rutinemæssigt for at fjerne de ældste grene for at åbne op for buske og øge luftcirkulation. Du kan beskære ud døde, døende, tilskadekomne eller syge grene enhver tid, og du kan udføre regelmæssig beskæring for at forme en boks hæk hele året undtagen i seks uger op til den første frost. For svær beskæring, vente til tidlig vinter. Husk at desinficere beskæring værktøjer efter brug af iblødsætning i en opløsning af 1 del blegemiddel til 3 dele vand i mindst fem minutter. Hvis beskæring syge blade, dip beskæring værktøjer i en opløsning af 1 del blegemiddel til 9 dele vand i mellem skærer.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com