Hvorfor skal blomster vand?

August 2

Hvorfor skal blomster vand?

Ikke alle blomster "drikke" vand på samme måde. De fleste absorbere fugt gennem deres rødder, mens andre – som de i luften plante (Tillandsia), et medlem af Bromeliad familien — indsamle det fra luften og behandle det gennem deres blade. Men planter, ligesom alle levende ting, skal forbruge vand for at overleve. Dette omfatter blomsterplanter, som har brug for vand til at gennemgå processen med fotosyntese.

Fotosyntese fra rod til blad

Vand bevæger sig gennem rødderne og stængler op til dens blade af blomstrende planter transporterer næringsstoffer fra jorden. Vand, jord næringsstoffer, energi absorberes fra solen, kuldioxid og klorofyl i planter (det stof, der gør dem grønne) arbejder sammen om at producere energi. Dette team indsats at holde planterne i live og hjælpe dem vokse ikke ville forekomme uden transportsystem for vand. Men kun en lille del af det vand, der blomster forbruge bruges til fotosyntesen.

Air plante vandoptagelse

Fugt en luft plante absorberer gennem sine blade gør det muligt at udføre fotosyntese. I dets naturlige omgivelser af regnskoven, er air anlægget omgivet af fugtighed, som også hjælper det til at optage næringsstoffer fra luften. Som en stueplante i tørretumbler klimaer skal det være duggede og lejlighedsvis dyppet i vand.

Tilbagevendende vand miljøet

Transpiration er processen, hvorved en planter vand tilbage i luften gennem deres blade. Clemson University siger woody blomsterplanter frigive omkring halvdelen af hvad de absorbere, mens blødere stammede planter frigive op til 95 procent af det vand, de tager i. Vækst og sundhed af blomsterplanter bestemmes dels af balancing transpiration og hydrering.

Tilpasning til svingende fugt

Selv blomsterplanter, der har masser af vand i deres miljø kan have problemer med opholder hydreret på grund af den tunge tab af fugt fra transpiration. Det er derfor så mange visne på varme dage, hvis ikke givet en ekstra drink. Clemson University bemærker, at planter rehydrere natten når køligere temperaturer forårsager mindre transpiration fugttab.

Afskårne blomster behøver vand

Afskårne blomster visner hurtigt hvis ikke placeret i vand straks. Luft bevæger sig ind i vand-ledende væv af en cut blomst og stik dens celler. Skære en lille del af den lavere Stilk — især udskæring det på en vinkel til at øge arealet for vandoptagelse — er nødvendigt, selv hvis kun et par minutter mellem snipping blomster i haven og placere dem i en vase. Tilføje blomstermotiver konserveringsmiddel forlænger blomstrer, fordi det indeholder sukker; acidifier, at bremse væksten af bakterier og svampe; og en respiratorisk hæmmer til at mindske vandtab.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com