Hvor stor dyrker krysantemum?

August 8

Hvor stor dyrker krysantemum?

Hjemmehørende i Kina og importeret århundreder siden til Japan, krysantemum (C. morifolium) er stadig et symbol på det japanske kongehus men er blevet så populære, at de fleste potteplanter mums har ingen gartneri historie. Navngivne sorter er få og langt imellem i de fleste detailforretninger. Det kan være lettere at konsultere en krystalkugle end at gætte den modne størrelsen af disse anonyme mums, men der er antydninger, der angiver, hvor stor din potteplanter mor vil vokse.

Blomsterhandler Mums

Planteskoler mærke normalt de masseproducerede, folie-potteplanter mums som blot "krysantemum." Blomsterne er alle og enhver farve, fra lavendel til bi-farve til bronze, og de er som regel iøjnefaldende pompom eller anemone former. Den potentielle størrelse af disse mystery mums spænder bredt. Fordi de fleste planteskoler knivspids tilbage den voksende mor til at producere ryddeligt gravhøje, er potteplanter størrelsen ikke en indikator for fremtidige vækst. Som en generel tommelfingerregel er storblomstrede mums også større planter, vokser op til 3 fod høj og næsten lige så bred. Ligeledes kan mindre blomstret sorter forblive halvdelen af denne størrelse.

Lille Mums

Pude mums form pæne, velopdragne planter, der sjældent vokser over 12 inches høj og har relativt små, 2-tommer knap blomster. Disse er nyttige i grænser, langs fortove eller skjules i stenhøje. Hvilken pude mums mangel i størrelse de fyldes op i tal: pude mor i fuldt flor synes at have flere blomster end bladene. Mens nogle sorter har specifikke navne, som orange-bronze Inca, er mange pude mums anonyme og identificerede kun gennem deres farve.

Medium Mums

Hvis du er heldig nok til at finde en børnehave med navngivne sorter, kan du finde en mellemlang mor med store, 3-4 tommers blomster på en 2-3 fod høj plante. Mange af disse mellemstore mums producere overraskende store blomster, selv om nogle, som den livlige lilla kongelige Pomp, har mindre, duftende blomster. Formen blomst spænder bredt. Zonta producerer bronze pomponer, svarende til en pude mor, men rosenrøde skær har store 4-tommer blomster med indadbøjet kronblade.

Høje Mums

Høje mums vokse op til 4 fod høje. Maxi-mor, en varemærkeregistreret sort, forbliver under denne højde men breder sig op til 30 inches lang. Mange af disse sorter kræver klemme, eller beskæring plante tips med dine fingre, at holde planten bliver langbenet. Store mums er relativt sjældne i blomsterhaver, men navngivne sorter tilbyder store, show-stop blomster fra sommeren indtil slutningen af efteråret. Guld land har 4-tommer dobbelt blomster i sensommeren, mens Centerpiece blomster har rødbrune, spidse kronblade og en dyb gul øjet. Give høj mums masser af plads - ligesom de fleste stauder, de vokser større andet år end deres første.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com