Hvorfor er sukker vigtigt at planter?

August 12

Hvorfor er sukker vigtigt at planter?

Planter er biologiske maskiner, der absorberer sollys og gøre det til sukker. Denne proces, som også producerer ilt som et biprodukt, er det middel, hvormed planter producerer deres egen mad. Evnen til at lave deres egen mad er hvad lader planterne overleve selv om de ikke kan flytte. Sukker lavet af denne proces er imidlertid vigtigt at planter til mere end bare en af grundene.

Energilagring

Sollys, som planterne optager er ren energi. Ren energi er ikke en masse brug til et anlæg på lang sigt, fordi anlægget kan gøre noget med det hvis det ikke har en umiddelbar brug for det. Anlægget indfanger denne energi, og gemmer det til langvarig brug, ved at bruge den til at oprette molekyler af sukker. Sukker er et meget reaktivt kemikalie. Så når anlægget er klar til at udvide sine rødder, eller sætte ud knopper, det har simpelthen starte metaboliske sukker har det gemt i sin rodsystem at få det meste af energi tilbage, og bruge den til at oprette nye plantemateriale. Planter bruger sukker ikke blot som mad, men også som et middel til lagring af energi til fremtidige behov.

Vandoptagelse

Rødderne af planter bruge sukker på en anden måde, så godt. Sukker er et meget lydabsorberende stof. Så udskiller bladene det sukker, de gør i phloem celle system, som er en del af en plante kredsløbssygdomme. Phloem celle system bærer sukker til rødderne, hvor det hober sig op. Koncentrationen af sukker i rødderne, sammen med de salte, der er også gemt der, gør rødderne, absorbere vandet i jorden omkring dem. Vand er af afgørende betydning at planter. Det gør dem vokse sig større. Det gør så stærkere. Den transporterer vitale næringsstoffer. Det er også en del af processen med fotosyntese, som planterne bruger til at skabe mere sukker.

Frugt

Planter har også fundet en tredje anvendelse af sukkeret, de producerer. De bruger det til at gøre deres frugter. Frugter indeholder frø fra planten. Den søde smag af sukker i frugt tilskynder fugle og andre dyr at spise det, og så sprede frøene over et bredt område. På denne måde bruges sukker også som en del af planter reproduktionscyklus. Det er en del af hvordan planter spreder deres gener over store områder, når de selv ikke kan flytte.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com