Den rigtige mad for at stimulere blomstrer for Phalaenopsis orkideer

August 14

Den rigtige mad for at stimulere blomstrer for Phalaenopsis orkideer

Selvom mange har kronblade, der ligner møl vinger, kommer Phalaenopsis orkideer i mange forskellige farver. Deres blooms kan vare i op til fire måneder ad gangen, tilføjer liv og farve til et hjem eller haven. De trives som potteplanter når der dyrkes i et mix af træ bark og sphagnum. Du kan også dyrke dem i containere eller vedhæftet kork plader udendørs, så længe du bringe dem inde før vinteren frost hit. Dog uden ordentlig pleje - inklusive medium fugtighed og ugentlige vanding - kan de undlader at producere disse blomstrer i første omgang. En nem måde at fremme din møl orchid skal blomstre er med en særlig gødning.

General befrugtende

Phalaenopsis orkideer typisk trives på afbalanceret, udvandede gødning anvendes om en gang om ugen--selv springe en uge gør ikke ondt. Hvis din møl orkidé vokser i bark, har det brug for ekstra kvælstof, hvilket gør en gødning med en 30-10-10 ratio af kvælstof, fosfor og kalium passende. Orkideer, der dyrkes i andre materialer, såsom mos, foretrækker en afbalanceret mad.

Bloom Booster formel

Mens kvælstof er ansvarlig for grøn vækst, fosfor tilskynder rodvækst og blomstring. Det betyder, at øge fosfor indholdet af din orkidé mad kan hjælpe med at fremkalde blomstring. En passende bloom booster formel for en Phalaenopsis orkidé er 10-30-20, men du skal stadig give ekstra kvælstof for en orkidé, der dyrkes i barken.

Hvornår skal anvendes

Befrugte dine møl orkidé om en gang om ugen eller hver anden uge i vækstsæsonen, reducere frekvensen til ca en gang om måneden i løbet af vinteren vækstdvale. Den smarteste tid til at anvende høje fosfor gødning er i November, som er lige før din Phalaenopsis orkidé begynder at dens blomsterknopper til den næste blomstrende cyklus. Men da nogle møl orkideer kan blomstre mere end en gang om året, det er sikkert at fodre dem en flor booster formel omkring hver anden måned til at fremme nye blomster og holde nuværende blomster sunde.

Ekstra Reblooming Tips

Phalaenopsis orkideer er rebloomers, hvilket betyder, at trimme dem kan tilskynde en anden runde af blomster. Det betyder, at din orkidé blomstring kan vare flere uger eller endda måneder ad gangen med vellykket beskæring. Når du opdager en blomst fading, bare klip det tilbage til et grønt område under blomsten og over en node, som kan producere en ny blossom. Denne type af trimning kan være endnu mere vellykket i opmuntrende møl orkideer til at blomstre end blot fodre dem fosfor.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com