Hvad er årsagen gule blade på en Gardenia plante?

August 14

Hvad er årsagen gule blade på en Gardenia plante?

Den duftende gardenia kræver stor opmærksomhed og pleje til at vokse med succes. Gulfarvning af bladene er et almindeligt problem og kan være forårsaget af en række spørgsmål. Selv hvis årsagen er fundet og rettet, kan det være svært at gemme denne skrøbelige plante.

Årsager

Overwatering eller dårlig dræning kan forårsage en gardenia blade til gul. Gardenias kræver økologisk rige jordbund med en pH balance i mellem 5,0 og 6.5 til at vokse ordentligt, ud over de rigtige mængder og typer af næringsstoffer. Gardenias har brug for mere jern end andre planter og en utilstrækkelig kan forårsage gulfarvning bladene. Skadegørerne er også et fælles problem, som insekter er meget tiltrukket af gardenias. Utilstrækkelig lys kan også forårsage bladene bliver gule.

Mulige løsninger

Mangler næringsstoffer bør føjes til jorden i stedet for anvendt til anlægget. Undgå at lade gardenia planter til at sidde i stillestående vand og check for ordentlig dræning. Check for skadedyrsangreb og flytte planter til et lysere område, hvis det er muligt.

Overvejelser

Erfarne gartnere har problemer med voksende gardenias med succes. Denne delikate blomst er modtagelige for mange problemer og rettelser kan i sidste ende være en af trial and error.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com