Sådan bruges kolde rammer og Cloches

August 25

Sådan bruges kolde rammer og Cloches

Kolde rammer og cloches giver mange af de samme fordele som drivhuse, forlænge vækstsæsonen, beskytte sårbare planter i løbet af vinteren og gør det muligt at dyrke et øget udbud af afgrøder. Kolde rammer og cloches er i meget mindre målestok, hvilket gør dem en fremragende valg til små haver og novice gartnere uvillige til at foretage større investeringer i form af plads og penge.

Instruktioner

Sådan bruges kolde rammer

•Vælg en kold rammen design. Strukturen af kolde rammer kan variere på samme måde som drivhus design; nogle har udfyldt sider, nogle er glaseret fra top til bund. De samme retningslinjer om valg af strukturelle og ruder materialer gælder. Da kolde rammer generelt på jordoverfladen, er det særlig vigtigt at installere plexiglas materiale, hvis små børn vil spille tæt på rammen.

•Build din egen kolde rammer. Kolde rammer er enkel og billig at lave derhjemme, ved hjælp af enten træ behandlet med konserveringsmiddel eller gamle mursten. Aluminiumsrammer har en klar fordel over disse mere permanente strukturer, da de kan flyttes rundt i haven til at drage fordel af maksimalt let tilgængelige hele året.

•Installer kolde ramme i et solrigt område. Alle kolde rammer bør placeres i områder af god naturlig lys, i et beskyttet område. Ligesom drivhuse, kolde rammer kan også brug for skygge om sommeren og isolerende om vinteren.

•Kontrollér, at der er eksponering for luft i kolde ramme. Kolde rammen skal tilstrækkelig ventilation; ligesom et drivhus skal en kold ramme give mulighed for luftcirkulation.

•Tilføj varme. Kolde rammer giver mulighed for installation af varme enheder, selv om teknisk set det derefter ophører med at blive kaldt en kold ramme.

Sådan bruges Cloches

•Brug cloches at beskytte nye planter. I modsætning til den kolde ramme eller et drivhus, er en cloche beregnet til at dække enkelte planter eller grupperinger. Cloches bruges hovedsageligt i vegetabilske vokser til at beskytte unge planter fra de elementer og rovdyr.

•Vælg en figur, der passer til plantens form. Cloches findes i mange former såsom telt, tunnel og kuppel-formet, og kommer i forskellige materialer. Høje planter tomater har brug for en kuppel eller pyramide.

•Vælg et materiale til din cloche. Som med drivhuse, er den anbefalede materiale for bedste lys transmission og heat bevarelse glas, selv om de samme sikkerhed forbehold gælder og plast er et bedre valg for gartnere med børn.

•Brug plast til beskyttelse. Plast er billig. Selv om det ikke holde på varmen eller tillade sådanne gode lystransmission, dette er ikke af afgørende betydning med alle afgrøder og kan være perfekt for afgrøder, der bare har brug for beskyttelse mod rovdyr. Simpel individuelle cloches kan være fremstillet af cut-off plastflasker. Disse kan ikke være så attraktive som traditionelle glas cloches, men de er uendeligt meget billigere og lige så effektive.

•Seal åbninger. Uanset materiale, sikre at cloche har velsiddende ender, eller det har potentiale til at vende i en vindtunnel, som hurtigt vil skade planter.

Tips & advarsler

  • Sikker cloches at forhindre gnavere fra kravler under dem.
  • Hvis du anvender varme til kolde rammer regulere temperaturen under dag timer.

© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com