Definition af en plante eller blomst Blade

August 31

Definition af en plante eller blomst Blade

Bladet er et andet navn for blade af en plante. Specifikt, er bladpladen eller lamina den store flade væv af bladet. Bladpladen, er selvom det kommer i en bred vifte af former og størrelser, afgørende for at en plante biologiske proces af fotosyntesen. Bladet er også almindeligt anvendt som en identificerende karakteristiske for planter.

Typer

Der er en række vingetyper eller figurer. Botanikere bruge figuren af en bladpladen som en større identificerer karakteristisk ved klassificering og beskriver arter. Der er ni store blad blade kategorier. Den lineære blade er lang og smal; dens sider er næsten parallelle. Lancetformede blade er formet som et sværd, med skrå kanter og en skarp spids. Aflange vinger er længere, end de er brede og typisk har en rundet spids. Elliptiske blade er bredt på center, men taper til et punkt i hver ende. Vinger, der er æg formet kaldes ægformede blade. Blade, der er formet som et hjerte siges at have hjerteformede blade. Reniform figurer er vinger formet som kidneybønner. Blade, der er formet som en ske kaldes spadeformede. Endelig, blade, der er generelt cirkulær omtales som orbicular klinger.

Størrelse

Størrelsen af blade knive varierer meget blandt planter. Andemad er en vandplante, der har den mindste vaskulære løv. Dens blade er mindre end 1 mm, eller fire-hundrededele af en tomme i diameter. Dette kontrast stærkt med de største blade i eksistens. Disse blade hører til en bred vifte af palme, og de kan vokse til mere end 60 fod over.

Funktion

Den primære funktion af bladpladen er at give mad til bladet ved at fuldføre processen med fotosyntese. Fotosyntese er omdannelsen af lys til kemisk energi, som anlægget kan bruge. Bladet er også involveret i cellulære respiration, hvor mad er oxideret for at gøre sukker.

Klassifikationer

Alle blade er også klassificeret som simple eller sammensatte. Enkle blade har en enkelt bladpladen. De indre blade er gennemskæres af stilken og den primære vene. Sammensatte blade består af flere blade knive, der er arrangeret omkring stilken. De kan være organiseret enten palmately eller fjerfligede. Håndformede blade har flere blade knive, der vokser fra et enkelt punkt på stilk. Finnede blade har flere knive, der stammer fra unikke punkter langs stænglen.

Support

Strukturen af bladpladen understøttes af venerne af bladet, som udstråler gennem blade væv. Der er fire grundlæggende vene strukturer: parallel, hvælvede, finnede og netlike. Venerne transportere mad og vand både til og fra bladene. De forbinder bladet til stilken. De består af to forskellige typer af væv: vedvævet og phloem. Vedvævet leverer vand og vandopløselige ioner til bladpladen. Phloem bærer mad fra bladpladen og til resten af planten.


© 2021 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com