Vækststadierne af sojabønner

September 6

Vækststadierne af sojabønner

Sojabønner gå gennem en række stadier mellem frø plantning og høst af soja et par måneder senere. Agronomer opdele vækstprocessen i vegetative og reproduktion stadier med flere mellemliggende faser inden for hver af de grundlæggende etaper. Forskere identificere stadier af de vegetative faser med en "V" efterfulgt af et tal, mens de reproduktive faser begynder med bogstavet "R."

Fremkomsten og Kimblad

De to første faser af livet i en sojabønne inddrage spiring af frø og dens fremkomst fra jorden. Fremkomsten tager op til 10 dage afhængigt af jordtemperaturer mens Kimblad fase kan tage en anden 10 dage. Kimbladene er de første blade af planten at oprulle som de udvider. Disse kaldes unifoliolate blade, fordi hvert blad danner individuelt.

Indstilling af blade

Stadier V1 gennem V5 repræsenterer antallet af trebladet blade--blade i sæt af tre--som udgør på plante stænglen. Nogle agronomer spore V stadier til et højere antal tirfoliolate blade alt efter vejr og vækstbetingelser. På hvilke sojabønner planter sat trebladet blade er et produkt af de voksende vaner af sojabønner variation og vejr betingelser.

Blomstrende

Den reproduktive fase af sojabønner anlægget begynder med fremkomsten af de første blomster. Fase R1 angiver planter med mindst én blomst mens R2 fase viser, at mindst 50 procent af de øverste knopper blomstrer. Sojabønner i fase R2 er fuldt i flor.

Indstillingen bælg

Stadier R3 gennem R8 inddrage de forskellige faser af indstillingen og løbetid af seedpods. Fase R3 angiver begyndelsen af pod dannelsen mens R4 angiver fuld pod dannelse. Fase R5 angiver starten på frø dannelse i pod mens R6 angiver fuld frø dannelse. Løbetid er behandlet på samme måde med trin R7 angiver starten af pod modenhed og R8 angiver mindst 95 procent af bælgene er modne.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com