Remskiver i daglig brug

September 9

Remskiver i daglig brug

Remskiver er en af de grundlæggende simple maskiner beskrevet af oldgræsk, Arkimedes. Under renæssancen, trisse gjort det på listen "seks Simple Machines" af maskiner fra hvilke alle mere komplekse maskiner er sammensat. Den grundlæggende remskive er en rillet hjul, som et reb løber over. Pulley omdirigerer retning af kraft--når ene ende af et reb er trukket, anden enden af rebet trækker fra en helt anden retning.

I hjemmet

Det mest almindelige sted at finde en trisse i de fleste hjem er i window blinds. Du trækker en streng og blinds går op--bliver trukket fra oven. Tyngdekraften sig tager af bevægelse i nedadgående retning. Hvis du har et gammelt hus med en kvist fan vil du se et par af remskiver--én på motoren og én på ventilatoren. De er forbundet med en løkke, der løber omkring to remskiver. Der er en lignende ordning i fan bag radiator i din bil. Mange udendørs tøj linjer har remskiver, så en person, der står på ét sted kan tage alt tøj af linje uden at flytte kurven.

På toppen af polakker

Når en lodret stang vil blive brugt til at hæve og sænke noget, har det som regel en remskive på toppen. Flagstænger er et godt eksempel. En lang, løs løkke reb bruges til at hæve og sænke flag. Der er en spiken i bunden af flagstang, så sløjfen kan være bundet ud til at holde flag på toppen af stangen, indtil det er sænket. Sejlbåde har et lignende remskive på toppen af masten til at hæve sejl og også en spiken nær bunden. Når sejlet hæves, er rebet bundet til spiken indtil sejlet skal sænkes.

Vægtet og afbalanceret trisse systemer

Nogle gange vil en trisse system have en vægt, der er fastgjort til hver ende af rebet, der løber over en trisse. Dette gør det relativt nemt at flytte systemet til forskellige positioner. Et eksempel herpå er elevatorer. Ene ende af et kabel forbinder til elevator bil og anden enden af kablet sluttes til en counter-vægt. Dum tjenere arbejder på samme princip. Hvis de ikke havde en counter vægt, ville det tage meget mere kraft til at placere den dumme tjener til en bestemt etage. I ældre huse kørte et reb fra toppen af et vindue til en trisse og derefter til en counter-vægt. Det gjorde det meget lettere at placere vinduet der, hvor du ville have det.

Byggepladser

Der er normalt mindst én remskive på et byggeri eller arbejde sted. Det gør det nemt at oprejse værktøjer og materialer fra jorden og forsigtigt ned igen når det er nødvendigt. Bander af remskiver arbejder sammen kaldes en "blok og tackle." Disse formere kraft og give en mand til at løfte belastninger af flere hundrede pounds og omhyggeligt placere dem, hvor de er nødvendige.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com