Kan du tage udklip fra spirende planter?

September 12

Kan du tage udklip fra spirende planter?

Tager udklip eller stiklinger fra planter kan være en hurtig metode til formering, der bevarer genetik af den oprindelige moderplanten. Processen indebærer klipning en lille del af plante stængler eller skud og fremme rod dannelsen på såret. Men stiklinger tager ikke altid roden. Stiklinger fra spirende eller blomstrende planter vil rod med succes, men de har tendens til at root dårligt sammenlignet med nonbudding planter.

Udklip fra spirende planter

Den ideelle tilstand af et anlæg til at tage afklippet varierer meget, men for de fleste planter er det bedst at tage nuværende eller sidste sæson vækst, der er fri af blomsterknopper. Stiklinger fra spirende eller blomstrende planter vil rod og vokse, men har en lavere chance for succes og kan root mere langsomt. Sådanne stiklinger lede mindre energi til vækst og oprettelse, så undgå at tage udklip af spirende stængler hvis det er muligt. Hvis blomsterknopper er til stede på skæring, fjerne blomster og knopper. Fortsætte med at fjerne knopper, når planten slår rod. Dette hjælper planten omdirigere sin energi i vegetativ vækst.

Vellykket plante udklip

Sæson og alder af anlægget er vigtige faktorer, når man tager stiklinger. En ung sætteplante er en af de bedste kilder til med held stiklinger. Disse planter rod bedre, fordi de er i en kraftig, vegetativ tilstand og ikke lede deres energi til blomst produktion. De udviser de seneste stilk og skyde vækst og har tendens til at root nemt. Tid af året er en af de vigtigste faktorer for hepper succes af stiklinger og varierer afhængigt af plantearter og type af klipning. Nogle planter rod bedst om vinteren. Andre root kun i løbet af vækstsæsonen. En række planter vil rod på ethvert tidspunkt af året.

Løvfældende udklip

Det bedste tidspunkt at tage stiklinger fra mange løvfældende planter er i sent efterår eller tidlig vinter. For vellykket rodnet, skal du vælge ny vækst fra sidste år. Skud fjernet på dette tidspunkt har ikke mange blade og er i en sovende tilstand. For eksempel, er mange druer druesorter opformeret i løbet af vinteren, når planten er hvilende. Deres stiklinger mangler blomsterknopper og bliver roden hurtigt.

Stedsegrønne udklip

Nogle nåletræer og bredbladet evergreens, som cherry laurel, rod mest held efter en flush af vækst i vækstsæsonen. Dette sker ofte, fra midten af juli til tidligt efterår, når træ er noget fast. Tage Smalbladet stedsegrønne stiklinger, såsom lavtvoksende enebær, fra slutningen af efteråret til slutningen af vinteren, da kulde stimulerer rode i disse arter. Stiklinger kan blive fjernet under andre årstider, men kan være mindre vellykket. Vælg stilk tips, da den basale del af stilke kan være gamle vækst.


© 2022 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com