Dyrke grøntsager i Alaska

April 15

Dyrke grøntsager i Alaska

Gartnere i Alaska står over for udfordringer, som gartnere i de lavere 48 stater aldrig ville drømme om. For eksempel, skal par gartnere i sammenhængende USA hegnet deres haver for at beskytte dem mod fouragering elg. Alaskan gartnere også skal slås med korte vækstsæsoner, kolde jord, dårlig dræning, vanding problemer og egenskab, der ikke er helt plan. Gartnere, der vælger at overvinde disse udfordringer vil blive belønnet med friske grøntsager til deres køkkenborde.

Instruktioner

•Kontakt en USDA hårdførhed Zone kort til at bestemme din hårdførhed zone. Kort som denne er til rådighed i havecentre, frø kataloger og på webstedet USDA. Dele af Alaska falder mellem USDA hårdførhed zoner 1-8. USDA hårdførhed zoner hjælpe med at bestemme de første og sidste frost datoer for dit område. Plantning og hæve grøntsager skal forekomme mellem disse datoer. Zone 1 kan have færre end 30 frost gratis datoer, mens zone 8 kan have så mange som 240 frost gratis datoer.

•Undersøg din ejendom til at afgøre, om der er et egnet sted til en have i jorden. En i-jorden haven skal være i fuld sol med ingen skyggelagte områder. Det bør have veldrænet jord og bør ikke i et lavt område hvor kølige temperaturer indsamle. Havejordstykket bør ikke være i nærheden af højere planter, der ville konkurrere for næringsstoffer. Området bør være en du kan hegnet for at holde ud browsing dyr. Hvis du ikke kan finde et sted, der vil give dette, kan et højbed være en mulighed.

Kortindgangsdør din University of Alaska Fairbanks kooperative extension service for en liste af lokale jord prøvningslaboratorier. Kontakt en af disse laboratorier for papirarbejde og en skitse af jord testprocedurerne. Mange jord testlaboratorier skal du indsamle og indsende din egen prøve og har et bestemt sæt af krav til indsamling af prøver. Den generelle proces indebærer indsamling og blande 10 jord kerner til at danne en repræsentativ stikprøve. Denne prøve skal indgives i en beholder, der er godkendt af laboratoriet, papirarbejde og testning gebyrer.

•Study din jord test resultater. Testresultaterne skal angive jordens makeup, og indhold af næringsstoffer. Det kan hjælpe dig med at finde ud af, hvis du skal plante i jorden eller i et højbed.

•Kontroller metal T-indlæg en tredjedel af vejen ind i jorden omkring din haven område, så snart jorden tør nok til at gøre dette. Fastgør svejsede wire paneler til T-stillinger med wire skruer at holde dyr ude. Brug elektrificeret wire tråde på et tidspunkt 4 inches fra jorden og igen langs toppen af hegnet for at afskrække dyr såsom elg.

Højbed havearbejde

•Till jorden under det område, hvor du vil bygge et højbed haven til en dybde af 12 inches. Dette vil bidrage til at udvikle god plantevækst.

•Construct et højbed haven i en placering, der modtager fuld sol ved hamring sammen 2-tommer-af-12-tommer træplader til at danne en stor trækasse. Jorden i et højbed bliver varme hurtigere, så du kan plante din have før. Jorden vil dræne godt i et højbed, sammenlignet med tung lerjord. Den højbed skal være mindst 1 fod dyb og 3 fod bred.

•Mix en jord for den højbed, der indeholder en del færdig kompost, en del sphagnum og én del vermiculit.

•Vælg anlæg baseret på, hvor lang tid du har til at vokse mellem første og sidste plantning datoer. Cool-sæson, korte voksende planter, såsom radiser, kål, salat, broccoli, selleri, gulerødder og turnips, vil vokse godt i zoner 5 og lavere. Varme sæson grøntsager med lange voksende gange, såsom majs, tomater, bønner og sommer squash, vil vokse godt i zoner 6 og højere. I zoner 6 til 8, kan der være tid til at vokse både køle og varme sæson grøntsager.

•Start frø indendørs jord ved at placere dem i papir kopper fyldt med potning op til seks uger før plantning udendørs. Plante frøene i jorden tre gange så dybe som bredden af anlægget. Vand disse frø og placere dem i en solrig vindue med en plasticpose over dem for at fremme spiringen, eller købe transplantationer fra et havecenter på plantning tid.

•Plant, transplantationer i højbede i haven. Placer højere planter på de nordlige og vestlige sider af senge, så de ikke skygge kortere planter fra solen. Vandplanter med et beløb svarende til 1 tommer af nedbør ugentligt. Barkflis omkring planterne for at kvæle ud ukrudt, der konkurrerer om lys og vand i jorden.

•Fertilize i foråret med en afbalanceret (10-10-10) gødning ved at sprede gødningen over den højbed, som instrueret af pakken gødning. Befrugte igen i midsommer.

I jorden have

•Break op af jorden til en dybde af 1 fod med en rototiller.

•Spread jord ændringer over din jord i en 4-tommer lag baseret på jord næringsstoffer struktur. Gode all-purpose ændringsforslag som sphagnum og kompost vil forbedre jord og næringsstoffer struktur. Derudover tilføje gødning for at fremme specifikke næringsstoffer, som dolomit kalk eller elementært svovl til at justere pH i jord.

•Mix ændringsforslag med jord ved at dreje dem under med en rototiller.

•Plant din have som du ville et højbed haven.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com